“Gaziler toplumsal sorumluluğumuzdur”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında “Gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en

GÜNCEL 18.09.2019 09:13:57 0
“Gaziler toplumsal sorumluluğumuzdur”

İskenderun/SES

Birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşamın ardında şehitlerin ve gazilerin kahramanlıklarının bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden, mesajını şöyle sürdürdü: “Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak gayesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, 'Gaziler Günü' olarak kabul ve ilan edilmiş olup, bu müstesna günün 98´nci yıldönümünü coşku, gurur ve minnet ile idrak ediyoruz. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir.”

Gaziler günlerini kutlayacak

Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun´da da bir dizi etkinlikle kutlanacak.

19 Eylül perşembe günü Gazilik Günü kutlamaları Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gaziler Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenklerinin sunumunun ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam edecek. Saat 09.00´da başlayacak törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı gazi Neşet Turhan´ın yapacağı belirtildi. Çelenk sunma töreninin ardından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, gazi ve aileleriyle kahvaltılı sohbette biraraya gelecek.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38