Gazetecilere ´tarafsızlık´ vurgusu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve belediye başkanı Fatih Tosyalı, ´tarafsız´ gazetecilik yapan habercilerin Dünya Gazeteciler Gününü kutladı. Dünya Gazeteciler Günü, son 4 yıldır kutlanıyor.

GÜNCEL 22.10.2020 11:05:15 0
Gazetecilere ´tarafsızlık´ vurgusu

Akın Bodur/İskenderun


Kentteki gazetecilerle Belediye 3 Nolu Sosyal Tesisinde kahvaltıda buluşan kaymakam Yönden ve belediye başkanı Tosyalı, gazetecilerin tarafsız olması vurgusunu yaptı. Pandemi sürecinde gazetecilerin halkı bilgilendirmesi ve yapılması gerekenler ile orman yangınında yaşananların aktarılmasında basının önemli görev yaptığını ifade eden kaymakam Yönden, 'Bu örnekler, bazı şeylerin hep birlikte yapılabilineceğini göstermektedir' dedi. Hizmette en iyisini yapmaya çalıştığını ve basına yalan söylemediğini, söylediği şeylerin de doğru olduğunun bilinmesini isteyen Yönden, 'Bundan sonra da yalan söylemeyeceğim. Zaten her yalan daha sonra ortaya çıkıyor. Verilecek tüm bilgileri basına ileteceğim' diye konuştu. Belediye başkanı Tosyalı ise gazetecilerin yapılan çalışmaların halka aktarılmasında önemli görev üstlendiğini ve bu yolla yapılan çalışmalara da katkı verdiğini belirterek, hep birlikte daha güzel ve iyiyi yapmaya çabalamayı sürdüreceklerini belirtti. Belediye başkan yardımcıları Kemal Nadir Ünal ve Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca´nın da bulunduğu kahvaltıya katılan gazetecilere İskenderun Belediyesi tarafından29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Türk Bayrağı işlemeli tişört hediye edildi.
Mustafa Kemal Atatürk´ün 'Basın, milletin müşterek sesidir' sözünü anımsatan kaymakam Yönden, sosyal iletişim sitesinden yaptığı değerlendirmede de 'Günümüzde her insanın habere ulaşma, gerçek bilgiyi öğrenebilme ve fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü hiç şüphesiz ki modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu doğrultuda basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberler ile kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumlarında başında gelmektedir. Gazetecilerin çaba ve marifetiyle; yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmakla beraber devlet ve vatandaş arasında irtibat köprüsü kurulması, ve kamuoyu oluşturulması vb. birçok ulvi görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçedeki basın mensuplarının mesleki etik ve kamusal menfaatler çerçevesinde yaptıkları ve yapacakları her türlü çalışmaların İiçemizin her alanda başarıya ulaşması noktasında katkılar sağlayacağına inancım tamdır' görüşünü kaydetti. Tosyalı da, gazetecilere gönderdiği mesajda da 'Tarafsız ve doğru haberciliği ilke edinen ve görevini fedakarca yerine getiren tüm gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu vesile ile, ebediyete intikal etmiş gazetecilerimize Allahtan rahmet, hayatta olan tüm gazetecilerimize sağlıklı bir ömür dilerim' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ise, 'Demokrasinin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu bağlamda, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, toplumun bilgilenmesi ve güçlenmesi anlamında önemli bir role sahiptir. Özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, tarafsız ve doğru haber ilkesinden şaşmayarak, yeri geldiğinde zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, gecesini gündüzüne katarak, fedakarca görev yapan tüm değerli basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlarım' değerlendirmesini yaptı. Atatürk´ün, 'Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazmalıdır' sözünü anımsatan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen ise 'Doğru ve ilkeli habercilik anlayışı ile mesleğini icra eden gazeteci dostlarımın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum' mesajını iletti. AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da, 'Doğru, ilkeli, tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmeyi düstur edinmiş değerli basın mensuplarımızın Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum' açıklamasını yaparken, Bahçeşehir Hatay koleji de gazetemize gönderdiği mesajda şunlara yer verdi: 'Tarafsız ve doğru habercilik anlayışı ile gece gündüz çalışan siz değerli gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Gününü kutlarız.'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57