Firmalara ´ihracat´ semineri

Dörtyol´da ihracat yapılabilecek ülkeler ile ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşma ve yeni pazarlar konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla seminer düzenlendi.

EKONOMI 27.03.2019 10:18:26 0
Firmalara ´ihracat´ semineri

İskenderun/SES

Dış Ticaret ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü Dış Pazarlama Analiz Dairesi çalışanları Dilek Kürün ve Songül Bektaşoğlu´nun konuştuğu seminer, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım ve iş insanları katıldı. 

Ticaret Bakanlığının temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında bilgilendirme amacıyla firmalara yönelik düzenlediği seminerde konuşan Kürün, 'İhracatçı firmaların uluslararası rekabet güçlerinin artırılması, ihraç pazarlarındaki fırsatları değerlendirmeleri ve karşılaşabilecekleri engellere hazırlıklı olmalarını sağlamak doğrultusunda başta hedef ve öncelikli ülkeler olmak üzere firmalarımıza dış pazarlarla ilgili en güncel ve doğru bilginin sağlanması ve çeşitli ülkelerde resmi kurumlar tarafından alınan ihracatımızı doğrudan etkileyebilecek kararlar hakkında güvenilir bilginin temini ihracatımızın gelişimi açısından büyük önem taşımakta. Bakanlığımız bu amaçla 199 ülkeyi kapsayan ´Ülke Masaları´ bülteni yayınladı. Aylık periyotta yayınlanan bültende dış pazarlarda ticaretimizi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek düzeydeki kararlar (çeşitli ürünlere uygulanan gümrük vergilerinin yükseltilmesi, vergi dışı önlemler vb.) ile ticari faaliyetler ve etkinliklere ilişkin haberler yer almakta. Bakanlıkça belirlenen hedef ve öncelikli ülkelerden başlamak üzere bültenin her sayısında seçilen ülkelere ihraç potansiyeli taşıyan ürünleri de içeren ülke bulgularına da yer verilmektedir. Bunlar firmaların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacı taşımaktadır' dedi.
Seminerin açılışında konuşan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yıldırım da, bölgenin tarım ve sanayi yatırımları hakkında bilgi verirken, ihracatçı firma yöneticileri de katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00