EXPO´nun mozaiğine ´rekor başvurusu´

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay´da sergilenecek ´ortak varoluş´ mozaiğinin yapıldığı atölyedeki çalışmaları inceledi.

GÜNCEL 21.10.2021 15:31:21 0
EXPO´nun mozaiğine ´rekor başvurusu´

Antakya/SES

 Savaş´a incelemesinde eşi Nazan Savaş ile mozaiğin yaratıcıları akademisyenleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. H. Onur Tıbıkoğlu da eşlik etti. 1.600 metrekare büyüklüğünde, doğal taşlardan yapılan ve dünyanın en büyük taban mozaiği olma yolunda Guinness Rekorlar Kitabına başvurusu yapılan mozaiğin çalışmalarını yakından inceleyen Savaş akademisyenlerden mozaik hakkında bilgi aldı. Savaş, “Müthiş bir tablo ile karşı karşıyayız. Hatay´ın geçmişten bugüne kadar tasvirinin yapıldığı, geçmiş önemli olayları ve Hatay´ın özelliklerini tanımlayan mozaiğimizi üniversitemiz ile birlikte yapıyoruz. Taban taş mozaiğinin büyük bir kısmı bitmek üzere. İnşallah yakın zamanda bütünü bitecek ve EXPO alanımızda 1.600 metrekarelik dev taban mozaiğimiz ortaya çıkacak. Hatay´ı tamamıyla anlatarak tasvir eden, engin tarihini, kültürel geçmişini ve medeniyet birikimini anlatan şahane bir mozaik oluyor. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Mozaik tamamlanıp baktığınızda Hatay´ın şanlı geçmişiyle karşı karşıya kalacağız. Ve o şanlı geçmişin seyrine doyamayacağız. Mozaiğimiz için Guinness Rekorlar Kitabı´na başvurduk' dedi.

'Planladığımız zamanın ötesinde çalışıyoruz'
Mozaik çalışmaları hakkında konuşan Doç. Dr. Özdilek ise, “Ortak varoluş mozaiği 1.600 metrekare alana uygulanacak. Ve dünyanın doğal taşlar ile yapılmış en büyük taban mozaiği olacak. EXPO 2021´in açılışına için planladığımız zamanın ötesinde çalışıyoruz. Hatay´ın farklı bölgelerinde çalışmalar yürütülüyor. Ve onlarca paftayı birleştiriyoruz” değerlendirmesini yaptı. Dr. Tıbıkoğlu da, “Hatay´daki mozaik sektörünün atölyeleri hep birlikte bu varoluşu tekrar gerçekleştirmek için çalışıyor. Tasarımın temel değerleri içinde olan bir birliktelik sergiliyoruz' dedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04