EXPO-2021 Arsuz´daki toplantıyla tanıtıldı

Arsuz Kaymakamlığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Arsuz´da EXPO-2021 tanıtım toplantısı düzenlendi.

GÜNCEL 14.01.2020 10:27:40 0
EXPO-2021 Arsuz´daki toplantıyla tanıtıldı

 

İskenderun/SES
 Arsuz Kaymakamlığında yapılan toplantıda EXPO´da gelinen süreç ve EXPO´nun Hatay ve bölge için önemi anlatıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Genel Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi, toplantıya katılanları bilgilendirmeye çalıştığı sunumunda, bölge kamuoyunun EXPO ile ilgili bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesinin önemli olduğunu, 2milyon civarında insanı ağırlayacak projenin Hatay´ın geleceğini olumlu yönde şekillendireceğini belirtti. 10 yıl içinde EXPO alanının bölgeye katacağı değerlerin hayal bile edilemeyecek düzeyde olacağını anlatan Çelebi, “Dünyanın gözü Hatay´ın üzerinde olacak ve dev yatırımcılar gelecek. Özellikle kooperatifleşme ve tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirileceği projelerle desteklenecek olan EXPO´yu Hatay için büyük şans. Gastronomiyle birlikte mükemmel bir gelecek Hatay´ı bekliyor. 2021´den itibaren kentleşmenin daha da hızlı ilerlemesi bekleniyor. Bu nedenle Arsuz, Karaağaç ve İskenderun´un bu dev projenin farkında olması gerekiyor' değerlendirmesini yaptı.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, kamu kurumlarının müdürleri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile Arsuz ve İskenderun´dan iş insanlarının katıldığı toplantıda, EXPO´nun önemli olduğunu belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, “EXPO ve gastronominin maddi ve manevi katkılarının ilçeye çok büyük yararları olacağını düşünüyoruz' dedi.
Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 kapsamında Antakya´nın Kisecik Mahallesindeki proje alanında çalışma gerçekleştirildiğini de bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Ekipler, gore kazık ve sanat yapısı imalatlarına başlayarak, ana ve ara yollarda düzenleme yaparak dolgu çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kent ve bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak organizasyon için yoğun çaba harcayan büyükşehir belediyesi ekipleri, doğru ve etkili bir planlamayla çalışmalarına devam edecek' iadesine yer verildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04