Engelliler kilim dokuyacak

İskenderun Belediyesi´nin Sosyal destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ve desteğe hak kazanan ‘Engelliyim Engel Tanımam´ projesine kursiyer başvuraları devam ediyor.

İSKENDERUN 21.03.2018 10:14:12 0
Engelliler kilim dokuyacak

Projenin tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, atölye hazırlıklarının tamamlanarak eğitimlerin Mayıs ayının ilk haftasında başlatılacağını bildirdi. Proje kapsamında engellilere ahşap, halı/kilim ile süs çalı yetiştiriciliği eğitimleri verilecek.

Engelliyim, Engel Tanımam projesinin açılışı toplantıyla gerçekleştirildi. İskenderun Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile T.C. Kalkınma Bakanlığı SODES(Sosyal Destek Programı) ve Hatay Valiliği tarafından finanse edilen projenin tanıtım toplantısına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Nur Bahar Sakcı, proje ile bilgi verdi. Proje koordinatörlerinden Emine Gül de proje hakkında sunum yaptı.
Atölyelerin Mayıs ayının ilk haftasında hizmete açılacağını duyuran Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise Engelsiz atölyemizde düzenlenecek mesleki eğitimlerle engelli bireylerimizin istihdam edilebilirlikleri arttırılacak ve sosyo ekonomik yönden gelişmelerini sağlanacaktır. Engelsiz atölyemiz İskenderun da yaşayan tüm engelli bireylerimize yıl içinde sürekli hizmet sunacaktır” dedi.

Başvurular Engelliler derneği lokaline
Proje kapsamında oluşturulacak Ahşap Atölyesi, Halı/Kilim Atölyesi ve Süs Çalı yetiştiriciliği Atölyesi´ne başvuruların başladığı belirtildi. İlk 32 kişilik kursiyer grubunun kaydının alındığı, özellikle kilim dokumacılığına görme engellilerin yoğun ilgi gösterdiği kaydedildi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlatılan ve bu yıl Kasım ayında sonra erecek projenin atölyelerinin oluşturulacağı Çay Mahallesi´ndeki belediyeye ait eski mezbahane/3 M Garden binasının restorasyon çalışmalarının ise tamamlanma aşamasına geldiği ifade edildi.

Bütçesi 318 bin lira
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ortaklığıyla yürütülecek ve 12 aylık projenin atölyelerinin kurulması ile ilgili satın alma süreçlerinin devam ettiği kaydedilirken proje bütçesi ise 318.4 bin lira olarak açıklandı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19