En büyük yeşile ‘hastane´

2004 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı´nın gözetiminde projeye dayalı olarak ‘tarımsal yatırım yapmak ya da işletmek isteyenlere´ ihale yoluyla kiralanan, yeşil alana dönüştürüldükten sonra 2015 yılında da 257 dönümlük al

17.07.2017 11:41:48 0
En büyük yeşile ‘hastane´

Hatay Büyükşehir Meclisi´ne Hatay Valiliği´nin talebi olarak gelen ve geçtiğimiz oturumda komisyona havale edilen plan değişikliği teklifi ile ilgili komisyon raporunun bugün yapılacak Hatay Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına sunularak görüşmeye açılması bekleniyor.

Mevcut durumu park alanı, resmi kurum alanı ve taşıt yollarına tekabül eden 2572 adadaki 3 parselin içinde yer alan park alanının sağlık tesisleri alanı olarak kullanılmak istenmesi üzerine nazım ipar planı değişiklik teklifi 22 Mayıs´ta getirilmişti. Nazım imar planı üzerindeki plan değişikliği önerisi ise çevresindeki yolların 30 metreye çıkartılmasını da öneriyor.

Meclis´te grubu bulunan AKP, CHP ve MHP gruplarının konuya tartışmalı yaklaştığı ifade ediliyor. Zira, alanın plan değişikliği yapılarak yeşil alandan çıkartılması durumunda aynı bölgede bu büyüklükte yeni bir yeşil alan yaratma olanağı bulunmadığı kaydediliyor. Meclis gruplarından konuya tartışmalı yaklaşanlar, plan değişikliği ile ilgili valilik talebinin ziraat bahçesinin tamamını içerdiğini ifade ederken, bu konuya Hatay Milletvekili Orhan Karasayar´ın da geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile olumlu baktığına işaret etti. Karasayar, 60 dönümlük bölümünün hastane olarak planlandığını ifade etmişti.

Hatırlanacağı gibi, 2015 yılında İskenderun Belediyesi´ne yapılan devir üzerine Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 257 dönümden oluşan alan üzerine yapılacak yeni proje ile arazinin halkın kullanımına açılacağını bildirerek, bahçeyi kentin en önemli alanlarından biri olarak tanımlamıştı. Dingil, aynı açıklamada, ”Ziraat bahçesi tam 257 dönümlük büyük bir alan. Burası için özel bir çalışma uygulayacağız. İçerisinde hobi bahçelerinden tutun, dev akvaryumlara, hayvanat bahçelerine ve halkımızın sosyal yaşam içerisinde bulunacağı brimler olacak. Bunun hazırlığı içerisindeyiz. Yeşilliği bozmadan halkımıza yeni bir yaşam alanı oluşturacağız” ifadesini belirtmişti.

Öte yandan, yeşil alan üzerine hastane niyeti sosyal medya üzerinden de tartışılıyor. “İskenderun halkına darbe vuruluyor, ciğeri ve yeşil alanı hastane yapılmaya çalışılıyor. 200 mt ileride zaten SSK Hastanesi var, trafik alt üst. E5 kenarında eski lunapark arazisi var, orayı da ilave edin orası belediyeye ait ona bağlantı yapılıp alt geçit üst geçit ile çevresi istimlak edilirse hastane 15 kata çıkartılırsa sorun kalmaz. Termik santrallere karşı sigorta görevi görecek olan bu kadar büyük yeşil alanı betona çevirmeye hakkınız yoktur. Mevcut Ssk Hastanesini büyütün yeşil alanlara dokunmayın.”

 

Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Kekeç:
Hastane boşaltılan askeri alana yapılsın

Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Kekeç, hastane alanının Ziraat Bahçesi yerine askeriyenin boşalttığı 486 dönümlük alana planlanmasını önerdi. Bu konuyla ilgili 2 yıldan bu yana görüşmeler yaptığını, konuyu ilgililerle paylaştığını anlatan muhtar Kekeç, muhtarlık sayfası üzerinden İçişleri Bakanlığı´na geçtiğimiz yıl önerisini yazdığını, ayrıca Hatay milletvekilleri ve AKPli belediye meclis üyeleriyle de konuyu paylaştığını anlattı.
Kekeç, “Bu alandan askeriye taşındıktan sonra, yaklaşık 2 yıldır bu alanla ilgili çalışıyoruz. Bir çok bölgede şehir hastaneleri yapılıyor. İskenderun´da da böyle bir talep olunca biz bu önerimizi Sayın Orhan Karasayar Beye ilettik. Talebimizi Sağlık bakanı ile görüşeceğini söyledi. Daha sonra 10 muhtar ve meclis üyeleriyle bu konuyu tekrar görüşüp tekrar kendilerini aradığımızda bize yer olarak Ziraat Bahçesi´nin belirlendiğini söyledi. Denizciler mahallemizdeki 486 dönümlük alan, hastane alanı olarak hem ulaşım, hem geniş planlama imkana sahip” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: büyük yeşile hastane

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04