'En az bir kat büyüteceğiz'

İki listenin yarıştığı CHP İskenderun ilçe kongresinde ilçe başkanlığına yeniden getirilen Yusuf Mansuroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, yeni dönemde partiyi en az bir kat büyüteceklerini belirtti.

GÜNCEL 20.12.2019 10:05:08 0

Akın Bodur/İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütünün hafta sonu yapılan ve iki listenin yarıştığı kongrede kullanılan 298 oydan 237´sin alarak ilçe başkanlığına üçüncü kez getirilen Yusuf Mansuroğlu, dün İskenderun İlçe Seçim Kurulu´ndan mazbatasını aldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında yeni yönetimini tanıttı, eski yönetime yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.
İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, yeni dönemde partiyi en az bir kat büyüteceklerini söyledi. Mansuroğlu başkanlığındaki partinin yeni yönetimi dün ilk toplantısını da yaptı.
Partinin ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında yöneticilerini tek tek basına ve katılımcılara tanıtan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, cumartesi günü yapılan kongrenin barış, dostluk, kardeşlik, bayram ve şölen. havasında geçtiğini ifade etti. 'Bu ortamı sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum' diyen Mansuroğlu, 'Birlik ve beraberlik içeresinde çok tatlı bir rekabet ve demokratik yarış oldu. Bize bu demokrasi şölenini yarattığı içir parti içi yarışta rakiplerimize (ilçe başkan adayı Semir Çıtanak´ın listesi) de teşekkür ediyorum. hepimiz biriz. Aramızda ayrı gayrı yok' diye konuştu.

Ekonomideki yangının yüke asgari ücretliye yüklenmek isteniyor
Türkiye´nin ekonomik açıdan yangın yerine döndüğünü, ekonomik yangının her alanda özellikle mutfakta hissedildiğini ifade eden İskenderun CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, 'Ekonomideki yangın yükü asgari ücretlinin sırtına üklenmek isteniyor' değerlendirmesini yaptı.

'FETÖ´cü arıyorsanız aynaya bakın'
AKP iktidarını eleştiren ve partisinin İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Özok´un FETÖ´den tutuklanıp, yerine kaymakamın kayyum atandığını anımsatan Mansuroğlu, şöyle konuştu: 'FETÖ silahlı örgütü bahanesiyle belediye başkanımıza çamur atıp, ´çamur at izi kalsın´ demek istiyorlar. FETÖ´cü arıyorsanız, aynaya bakın. Burada (CHP´de) Mustafa Kemal Atatürk´ün yüzü var. Burada başka yüz göremezsiniz. Burada Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimcileri, solcuları, Atatürkçüleri var ve başka yüz göremezsiniz.'

Mansuroğlu: Partiyi büyüteceğiz
Yapılan referandumla parlamenter sistemin kaldırılıp, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli uygulamasına geçildiğini ifade ederek, iktidar olmak için 50+1 bir oranında oy alınması gerektiğini anımsatan İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Partimizin iktidar olması için 50+1 oranında oy alması lazım. Yeni yönetimimizin hedefi, ana damarı besleyen kılcal damarların (parti örgütlerinin) yeniden işlemesini sağlamaktır. Örgütümüzde bunu sağlayacağız. Bu konuda size şeref ve namus sözü veriyorum. Yeni dönemin iki yıllık süreç çok ağır ve zor geçecek. Biz buraya kahve, çay içmeye oturmaya gelmedik. Çalışmak için geldik ve partimizi en az bir kat büyüteceğiz. Bu konuda hepinizin de bize katkı sunacağına, elinizden gelen katkıyı sunup, sergileyeceğinize biliyor ve inanıyorum. Beni ve yönetimimi eleştirmekten, öneri vermekten çekinmeyin. Bunu gelin yüzümüze söyleyin. Sadece söylemde değil, eylemlerde de sol hareketleri burada göreceksiniz' diye konuştu.

Üçüncü dönemin ´ustalık dönemi´ olarak niteledi
İskenderun CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, bir soru üzerine ilçe başkanlığının ilk dönemini ´çıraklık´, ikinci dönemini ´kalfalık´ olarak niteledi ve 'Bu üçüncü dönemim. Ustalık dönemim. Hepimiz, herkes hata yapabilir. Ama bu dönem ustalık dönemim olacak' dedi.
Mansuroğlu başkanlığında dün ilk toplantısını yapan İskenderun CHP´nin ilçe yönetimi şu isimlerden oluşmuştu: Mehmet Çağlar Barutçu. Zeki Batman, Selin Bilen, Nursen Diken, Mehmet Günay, Haydar İnkaya, Mehmet Kır, reşit Korkmaz, Rahşan Meto Keskin, Veysel Özen, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Nilgün Selçuk, Şirin Toğargör, Cemal Yalçın ile Güray Ömer Yayla.
Öte yandan pazar gün yapılan kongrede CHP Erzin İlçe Başkanlığına getirilen Yalçın Elmasoğlu ve yönetimi de dün ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı ve ilk toplantısını yaptı. Eski yönetimden göreve teslim alan Elmasoğlu ve yönetimi, parti binasında düzenlediği toplantıyla yeni yönetimini de partililerine tanıttı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00