EMEP´ten ‘barış politikası´ talebi

Emeğin Partisi (EMEP) Hatay İl Başkanlığı, Türkiye´nin savaş politikalarından vazgeçmesi çağrısında bulundu, savaşın sefalet, kaos ve ölümü getirdiğini vurguladı.

GÜNCEL 2.03.2020 11:51:50 0
EMEP´ten ‘barış politikası´ talebi

İskenderun/SES

EMEP İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye´nin komşuları ile barışçıl bir politika geliştirmesinin şartına işaret edildi, barış taleplerinin yükseltilmesi önerildi, ABD, Rusya başta olmak üzere tüm yabancı devletlerin askeri güçlerinin Suriye ve bölgeden, İran gibi bölge devletlerinin kendi sınırına çekilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada; “Halkımızın onaylamadığı Suriye politikası derhal terk edilmeli, Hükümet acilen tüm askerleri geri çekmeli, ABD, Rusya başta olmak üzere tüm yabancı devletlerin askeri güçlerinin Suriye ve bölgeden çekilmesi, İran gibi bölge devletlerinin kendi sınırına çekilmesi gerekir” denildi.
Hatay Valisi tarafından verilen 33 askerin şehit olduğu bilgisinin 33 hayat olduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Savaşın faturasını sadece parayla değil, emekçilerin kanıyla da ödemeye başladık. Bu savaşta hiçbir zengin, bakan, paşa oğlu yer almıyor, yoksul halkın evlatları sürülüyor ateş hattına. Türkiye´ye yeniden tabutlar inmeye başladı. Şuan resmi yetkililerce açıklanan sayı 33. Otuzüç hayat, otuzüç ana kuzusu. Fırat Kalkanı operasyonu 71 askerin ölümü ile sonuçlanmıştı. Ölümlerden ders çıkarmayan, savaş politikalarından vazgeçmeyen iktidar yeni ölümlere davetiye çıkardı. Şimdi yine evlere ateş düştü, yine çocuklar babasız, eşler kocasız, aileler evlatsız kaldı. Hükümetin açıklamalarına bakılırsa olan biten Türkiye´nin çıkarlarını korumak için yapılıyor. Peki, bu çıkarlar gerçekte kimin çıkarları? Sınır ötesine asker göndermenin, onlarca gencimizin ölmesinin ardındaki sebepler neler?”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04