EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

"Siyasetimiz; halkın ortaya koyduğu ihtiyaçların giderilmesi üzerine"

SİYASET 28.03.2024 16:18:00 0
EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca:  Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca:

Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

 

Akın Bodur/İskenderun

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, 31 Mart seçimlerinin, halkın barınma, eğitim, sağlık hakkından yoksunluk ve bu yoksunluğundan kimin sorumlu olduğunun belirleneceği bir seçim olacağını ifade etti. 6 Şubat depreminde en büyük hasarı alan Hatay'ın halen çok yaralı bir şehir olduğunu ve bu yaraları kapanmamışken şehir ikinci kez seçime gittiğini belirten Karaca, "O yüzden bu seçim, halkın barınma, eğitim, sağlık, hakkından yoksunluk ve yoksunluğundan kimin sorumlu olduğunun da seçim olacaktır. Sorumlulardan hesap sorulmalıdır" dedi. 

"Siyasetimiz; halkın ortaya koyduğu ihtiyaçların giderilmesi üzerine" 

EMEP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek,EMEP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Değirmenci ve partinin il ve ilçe yöneticileriyle binlikte İskenderun'da düzenlediği basın toplantısında konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, depremin en ağır şekilde etkilediği Hatay’da yeni bir hayat kurulurken, yeniden inşa edilirken halkın beklenti içeresinde olduğunu, yeniden inşada halkın her kesiminin irade ve kararlarda hak ve söz sahibi olması gerektiğini ifade etti. Karaca, "EMEP olarak esas siyaseti, Hatay halkının ihtiyaçları ortadayken, halkın ortaya koyduğu ihtiyaçların giderilmesi için bir zemin yaratmak üzerine oluşturmak istiyoruz. En geniş birliktelikler, mücadele programları da oluşturabiliriz" diye konuştu.

"Hatay en çok konuşulan seçim bölgelerden biri"

Karaca, "Bu seçimde Hatay en çok konuşulan seçim bölgelerden birini haline geldi. Gönül isterdi ki, halkın birlikteliğinin konuşulduğu, sorunların çözümünün konuşuldu bir yer olmasıydı, bir örnek yaratmasıydı. Ancak geldiğimiz durum böyle bir örnek oluşması üzerine değil. Hatay, bu seçimde kirli siyaset üzerinde değil, sağlık, eğitim, barınma hakkından yararlanma gibi temel konular üzerine gündee gelmeliydi, Hatay'ın meselesi bu olmalıydı, bunlar gündeme gelmeliydi. Bunların olması, gündeme gelmesi gerekirken bugün biz başka şeyleri konuşmak zorunda kalıyoruz. Halkın gücü birlik ve dayanışmasından geçmektedir. Bugün bu dayanışmanın olmamasının sonucunu yaşıyoruz. Bu konuda sorun var ve belki bazı şeyleri 1 Nisan’dan sonra tartacağız gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

"Bu seçim, Hatay halkı için hayatta kalma seçimidir"

Eğitim Sen İskenderun Şubesinde düzenlenen toplantıda, Hatay halkını seçeneksiz bırakılmaması için sorumluluk alıp, adaylarınızı çıkardıklarını ifade eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, "Bu seçim, 31 Mart'la yapılacak yerel seçim, Hatay halkı için hayatta kalma seçimidir. Ve bunun koşullarının nasıl yaratılacağının seçim olacaktır. Geniş halk kesimleri iki seçenek arasına sıkıştırılamaz. O yüzden bu seçim Hatay’ın gelecekteki 10, 20, 30 yılını şekillendirecek bir seçim olacaktır. EMEP olarak biz bu seçimlere yalnız kazanmak için değil, Hatay halkının iki seçenek arasına sıkıştırılmaması ve şehrin yeniden inşa edilmesi için tüm güçlerin birlikteliği için yeniden çağrı yapmak için katılıyoruz. Sol, sosyalist, emek ve demokrasi güçlerine, Hatay halkına sesleniyoruz; Hatay halkı çaresiz ya da seçeneksiz değildir. Biz bu seçimde adaylarımıza oy istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Ana akım medyaya bakıldığında seçimlerin sanki iki noktada (İstanbul ve Ankara) yapılıyormuş gibi bir hava estirildiğini belirten Sevda Karaca, "Oysa ülkenin dört bir yanında yaşam mücadelesi var. Var olma mücadelesi veriliyor ve çaba içindeler. Sadece iki şehirde tek adam rejimine karşı durulmuyor. Bu nedenle bu iki şehir dışındaki halkın, şehirlerin yok sayılması doğru değildir" diye konuştu. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Antakya‘da yaptığı hizmet için "merkezi yönetimle uyumlu belediye" açıklamasını eleştiren EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca, bu anlayışın Hatay üzerinden memlekete sopa göstermesi, sopa sallanması olarak niteledi. Karaca, "O ifade siyasi tarihe kara birlik olarak geçecektir. Ve bir anlamda tehdittir. Gösterilen bu sopa yoksul halkın sırtına gelecek. Buna karşı güçlü bir örgütlülük yolu sağlanmalıdır. İktidarlarla uyumlu şehirlerde vaatler ve bahşedilenlerden yoksul halk yararlanamıyor. Buna karşı duracak tek güç, en geniş halk kesimi ve bu kesimin birleşmesidir. Halkın geniş kesimlerinin birleşmesi için umut ediyoruz. Mücadele zeminini başka zemine çekebilirsek, sınıf zeminini çekersek, ortak zemine çekebilirsek, birlikte mücadele sağlanabilir. Bu seçimde Şanlıurfa’da yaşanan bunun bir örneğidir. Direnç noktalarının daha görünür hale gelmesi gerekir. Bu da emek ve demokrasi işinin sorunudur ve bu sorunu aşmak gerekir. Burjuva partilere işçileri bölmek isterken, biz de işçileri birleşmeye çalışıyoruz. Esas olan işçilerin sınıf olarak örgütlenmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Halkın temel sorunları hala çözülmedi" 

6 Şubat‘ta yaşanan depremin üzerinden 14 ay geçmesine karşın Hatay halkının hala çözülmeyen temel sorunları olduğunu ifade eden EMEP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halil İmrek, "Günümüzde 200.000 kişi konteynerde yaşıyor. Hala temiz suya, ulaşıma, altyapı, ulaşım gibi konular halkın temel sorunları arasında yer alıyor. Kentin yeniden inşası bilim mühendislik ile birlikte olmalı ama bu işi ranta çevirmeye çalışan siyasi iktidar var. Rezerv alan konusu da halkın önemli sorunu arasında. Bu alanlarda halkın mülklerine el konmaya çalışılıyor. 31 Mart seçimlerinde halkın birleşerek her türlü olumsuzluğa karşı mücadele edeceği bir zemini ve bu zemin politik birlikteliğe dönüşmek istiyoruz. Halkın bu yöndeki çağrısını da dillendirmeye çalışıyoruz" dedi. 

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile birlikte İskenderun'un yanı sıra Arsuz, Antakya, Defne ve Samandağ’da düzenlenen toplantılara katılacaklarını da ifade eden İmrek, "Halkın kapısı olmayan belediyeler, rantın kapısı olur. O yüzden biz belediyeleri halkla, halkın temsilcileri ve örgütlü kesimle birlikte yönetmek istiyoruz" dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19