Dudu´dan ‘barış kuşağı´ önerisi

Türkiye´nin sınır komşularındaki iç savaşlar ve emperyal hesaplı yangınların bedelini en ağır ödeyen ülke olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 4 milyona yaklaşan mülteci, giderek artan ulusal güvenlik tehdidi, ihracat?

21.07.2017 10:46:58 0
Dudu´dan ‘barış kuşağı´ önerisi

Sadet Berkyürek/SES

Birleşmiş Milletler´in Lübnan´daki barış gücü UNIFIL´deki TSK unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi üzerinde TBMM´deki konuşmada Türkiye´nin çevresinde barış kuşağı oluşturabilmek için önce kendi içindeki kutuplaşmayı ve cepheleşmeyi bir yana bırakarak birlik, beraberlik ve barışın esas alınmasını ve çevresinde barış katalizörü olmayı öneren Dudu, “Bu anlamda yapmamız gereken şey, sadece askerî güç olmak değil, yumuşak gücümüzü yani coğrafi, ekonomik, demografik, siyasi ve toplumsal gücümüzü çok ileri bir boyuta taşımak zorundayız” dedi.

Türkiye´nin yumuşak gücü olarak tanımladığı coğrafi, ekonomik, demografik, siyasi ve toplumsal gücü diplomaside de devreye konulmasının zorunluluğuna işaret eden Milletvekili Dudu, “Bu yüzden dünyada keskinleşen cepheleşmede taraf olmamak, tam aksine arabulucu olarak Türkiye´yi olası savaşların tarafı hâline getirmemek, ülkemizin bekası açısından son derece önemlidir. Maalesef Türkiye Katar´a asker göndererek Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin başını çektiği bloku karşısına alarak Katar´ın yanında saf tutmuştur. Bu durum, Orda Doğu´da ara bulucu olma vasfımızı kaybetmemize yol açmış, Arap dünyasının lideri konumundaki bir ülkenin tüm oklarının üzerimize yönelmesine neden olmuştur” değerlendirmesini yaptı.

Ortadoğu´da satranç oyuncusu seçeneği
Katar´la ilişkilerle ilgili, Genel Kurul´da “Türkiye, tüm Körfez ülkelerini karşısına alarak Katar´ın bölgedeki jandarması mı olacaktır? Katar´a kaç Mehmetçik göndereceğiz? Türkiye, Suudi Arabistan´ın yanında hizalanan Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Bahreyn, Yemen ve Libya´yı karşısına alarak neden Orta Doğu´daki tüm aksiyon kabiliyetini ve olası ara buluculuk potansiyelini yok etmektedir?” sorularını yönelten Milletvekili Dudu, Türkiye´nin Ortadoğu coğrafyasında bir santranç oyuncusu rolünden başka seçeneği bulunmadığını savundu.

“Türkiye´nin AB hayalinini sonra erdirme hiddi olmamalı”
AB ilişkilerine de dikkat çektiği konuşmasında Dudu, şunları ifade etti: “Avrupa Parlamentosu, Türkiye´yle devam eden üyelik müzakerelerinin koşullu olarak askıya alınmasını kabul ederek tarihî bir hata yapmıştır. Şüphesiz, AKP Hükûmetinin Avrupa Birliği rotasından çıkan tutum ve davranışları, Türkiye´de düşünce ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırması, mesleğini yapan gazetecileri cezaevine doldurması, son KHK´larda masum vatandaşları -kısmen söylüyorum- ve FETÖ´yle ilişkisi olmayan akademisyenleri mesleğinden etmesi demokrasiyle bağdaşmamaktadır. Ancak, Türkiye´nin AB yolculuğu AKP´den yıllar önce başlamış bir yolculuktur, bu yolculuk AKP´nin yanlış ajandasıyla sona erdirilemez. Avrupa Birliği, Türkiye´nin, bu ülkenin, bu milletin altmış yıllık rüyasıdır, bu rüyayı sona erdirmeye, bir çırpıda bir hiç uğruna sona erdirmeye ne AKP Hükûmetinin ne de Avrupa Birliğinin haddi olmamalıdır.”


Anahtar Kelimeler: Dudu barış kuşağı önerisi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22