DTO EMITT Fuarında

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 25. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı.

GÜNCEL 17.02.2022 09:54:56 0
DTO EMITT Fuarında

İskenderun/SES

 Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, İstanbul, Antalya, Bodrum, Fethiye ve Marmaris Şubelerinin de olduğu fuarda yerini aldı. Fuara, DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, YK üyesi Özhan Akgünlü ile şube personeli Ebru Çetin katıldı. Her yıl 45.000´e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlayan ve 12 Şubat´a kadar açık olan EMITT fuarına bölgenin tatil ve turizm destinasyonunu tanıtmak amacıyla katıldıklarını belirten DTO İskenderun Şube Başkanı Kutlu, “Gelişmekte olan bölgemizin her alanda tanıtıma ihtiyacı olduğu gibi tatil ve turizm alanında da tanıtıma ihtiyacı bulunmaktadır. DTO İskenderun Şubesi olarak bölge ekonomisine ciddi katkısı olacağını düşündüğümüz her alanda olduğu gibi tatil ve turizm alanlarında da bölgeyi her platformda tanıtmaya devam edeceğiz' açıklamasını yaptı.

Savaş, fuarda panele katıldı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat fuarı EMITT´te düzenlenen ‘Tarih, Kültür ve Gastronomi Turizmini Buluşturan Bir Şehrin Marka Hikayesi´ adı panele katıldı.
Panelde Hatay´ın Suriye meselesi nedeniyle son yıllarda yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara ilişkin değerlendirmede bulunan Savaş, “Her şehrin bir hikâyesi, ruhu, geçmişi ve güzellikleri var. Bunlara bakarak bir şehir için yol haritası çıkarıyoruz. Bu yol haritamızı çıkarmamızın nedenlerden biri de komşu ülke Suriye´de 11 yıldır devam eden sorunlar ve bunun yanı sıra Suriyelilerin ülkemize göçü ve birlikte yaşama durumumuzdur. Hatay´da 10 yıldır sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sorunlar yaşanmaya başladı. Hatay´da şu anda resmi rakamlara göre 550 bin resmi olmayan rakamlara göre ise yaklaşık 900 bin Suriyeli vatandaş yaşıyor. 900 bine yakın Suriyelinin şehrimize gelmesiyle birlikte bizim insanımız gittikçe fakirleşti. Şehrimizde tarım sektörünün girdilerinde azalma var. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 85 azalma söz konusu. Tüm bunlar Hatay´da bizi yeni arayışlara itti' açıklamasını yaptı. Dünyada tarımın yapıldığı ilk yerlerden birinin Hatay olduğunu ifade eden Savaş, ildeki bereketli toprakların verimliliğinin kırsal kalkınma projeleri ve Expo gibi önemli bir organizasyonla taçlandıracaklarını ifade etti. Hatay topraklarında yetişen endemik bitki türleri, tıbbi aromatik bitkiler ve zengin mutfağıyla 1 Nisan´da başlayacak EXPO´21 Hatay´da dünyanın her yerinden insanı ağırlamaya hazırlandıklarını anlatan Savaş, şunları belirtti: 'Toplam 320 dönümlük 2 ayrı alanda gerçekleştireceğimiz EXPO organizasyon Hatay´ın en büyük zenginliklerinden biri olacak. Bu organizasyona gelen ülkeler kültürlerini, sanatlarını, gastronomilerini de beraberlerinde getirecekler. Bu alanlara ziyarete gelenler hem keyifli vakit geçirecek hem de şehrimizin kalkınmasına aracılık etmiş olacak. Organizasyon Hatay´ın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacak.'
Savaş, Hatay´ın dünyaya deniz yoluyla da açılabilmesi için Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesi çalışması ile İskenderun´un serbest bölge olması için çalışma sürdürdüklerini de ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74