Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

İhtisas komisyonları seçimini gerçekleştiren Dörtyol Belediyesi meclisi, kent konseyi ve tarım komisyonu oluşturulması kararını oybirliğiyle aldı. Adana Çukurova Belediyesinden Mahmut Kara Başkan Yardımcısı olarak atandı.

HATAY 13.04.2024 16:51:00 0
Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

İskenderun/SES
Dörtyol Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk oturumunu Başkan Dr. Bahadır Amaç başkanlığında 9 Mart Salı günü gerçekleştirdi. Belediye ihtisas komisyonlarına seçimin yapıldığı oturumda tarım komisyonu oluşturulması da karara bağlandı. 2023 dönemi meclis tarafından denetlenen Dörtyol Belediyesi’nin 2024 Ocak-Mart döneminin de denetlenmesi kararı da CHP ve MHP gruplarının oybirliğiyle alındı.

Dörtyol Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısı Başkan Amaç’ın başkanlığında ve en genç belediye meclis üyeleri Nida Bölükbaşı ve Tuğba Ölmez’in katip üyeliğiyle açıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunduğu oturumda gündemin ilk maddesi olan Meclis 1. ve 2. Başkan vekili seçimi gizli oyla gerçekleştirildi. CHP’li Musa Kanarığ 1. Başkan vekili, Yaşar Balcı ise 2. Başkan vekili olarak seçildi. Meclis divan katipliklerine de CHP’li üyeler getirildi. Asil katip üye, Ziya Hasoğlu ve Yusuf Çetin yedek katip üye olarak seçildi. Encümen de CHP’li Hakan Türker, Ziya Hasoğlu ve Fahrettin Arı’dan oluştu. Plan Bütçe Komisyonuna CHP Grubundan Mehmet Yeter, Alican Aşiran ve Tuğrul Ocak; MHP grubundan Ali Açıcı ve Mustafa Özal oy birliği ile seçildi. İmar Komisyonu CHP grubundan Tuğba Ölmez, Musa İlhan ve Nida Bölükbaşı; MHP grubundan ise Pınar Özel ve Hamdi Evren’den oluştu. 
Eğitim Komisyonuna CHP grubundan Alparslan Yalçın, Resul Sade ve Sait Temel; MHP grubundan ise Kadir Gök ve Murat Ocak oybirliği ile seçildi. Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonuna Musa Kanarığ asil, Bedir Hamitgil yedek üye olarak
getirilirken Tadilat Komisyonu asil üyeliğine Tamer Ilgaz, yedek üyeliğine ise Osman Varlı oy çokluğu ile seçildi.

Kent konseyinin kurulması oybirliğiyle

2023 dönemi faaliyet raporunun oybirliğiyle reddedildiği oturumda Çukurova Belediyeler Birliğinde görev yapmak üzere Resul Sade, Bedir Hamitgil, Osman Varlı getirildi. Körfez Katı Atık Birliği meclisinde ise 5 yıl süreyle Musa İlhan seçildi. Gündemin14. maddesinde yer alan Kent Konseyinin oluşturulması teklifi ise oy birliği ile kabul edildi.

5 üye 3 aylık dönemi inceleyecek

Öte yandan 2024 yılı Ocak-mart dönemini incelemek üzere oluşturulan Denetleme
Komisyonuna CHP grubundan Mehmet Yeter, Bedir Hamitgil, ve Alparslan Yalçın, MHP grubundan ise Osman Görgen ve Ahmet Oğuz Seçer getirildi.

Gündeme CHP grubunun önerisiyle alınan tarım komisyonu oluşturulması ve üye seçimi teklifi 14. madde olarak görüşüldü. Tarım komisyonuna CHP grubundan
Resul Sade, Ziya Hasoğlu ve Alparslan Yalçın, MHP grubundan Adem Altınışık ve Mehmet Yıldızhan oybirliği ile seçildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

İlkokul öğrencileri vali koltuğunda

Sembolik başkan 'denetim' istedi

CHP il başkanı istifa etti

"Mücbir sebep hali en az bir yıl uzatılmalı"

Prof. Görür: Faylardaki stres transfer oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74