DOĞAKA´dan Suriyelilere danışmanlık ve eğitim

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliğiyle Temel Arapça Eğitimleri başladı.

TÜRKIYE 26.08.2017 08:30:04 0
DOĞAKA´dan Suriyelilere danışmanlık ve eğitim

 

Temel Arapça eğitiminin, DOĞAKA) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi arasında 17 Mart 2017 tarihinde imzalanan Suriyelilerin iş hayatına ve toplumsal hayata entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik işbirliği protokolü kapsamında düzenlendiği belirtildi. Protokol ile Hatay´da yaşayan Suriyelilere yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin amaçlandığı, aynı kapsamda kurumlardan yapılan başvuru doğrultusunda Arapça eğitimlerinin de başlatıldığı kaydedildi.

Antakya ve Reyhanlı TSO´da danışman istihdamı
Suriyelilere yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri içerisinde Suriyeli firmalara yönelik Türk Ticaret Kanunu Eğitimleri gerçekleştirildiği, Yabancıların İstihdama Katılımı Semineri ve Çocuk İşçiliği Bilgilendirme Semineri düzenlendiği de kaydedilen DOĞAKA açıklamasında Antakya ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odalarında Suriyeli firma ve çalışanlara hizmet etmek amacıyla iş ve meslek danışmanları istihdam edildiği hatırlatıldı.

Projenin Arapça eğitimiyle ilgili ise şu bilgilendirme yapıldı: “Söz konusu protokol doğrultusunda ayrıca Hatay ilinde Arapça dil eğitimlerinin verilmesi planlanmış, bu kapsamda Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalanmış ve kurumlara resmi yazı ile duyuru yapılmıştır. Resmi yazı doğrultusunda farklı kurumlardan 470 kişi Arapça eğitimi talebinde bulunmuştur. Eğitimlerin ilk ayağı kapsamında 5 farklı grupta 64 kişinin katıldığı eğitimler başlatılmış olup, Eylül ayı itibariyle diğer sınıfların da açılması planlanmaktadır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00