Dingil, muhtarlardan destek istedi

24 Haziran seçimleri kapsamında çalışmalarını arttıran siyasi parti ve adaylar, hata sonu da seçime yönelik ziyaretlerde bulundu. Belediye başkanları da partileri ve adaylarına destek çalışmalarına katıldı.

SİYASET 12.06.2018 10:20:59 0
Dingil, muhtarlardan destek istedi

Akın Bodur

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, partisi AKP´nin 24 Haziran´a yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden başarılı bir şekilde çıkacaklarını belirtti. Muhtarlarını ziyaret edip, 24 Haziran´da yapılacak olan seçimler için AKP ve mHP´nin cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP milletvekili adaylarına destek isteyen Dingil, 'Çalışmalarımız kapsamında muhtarlarımızı ziyaret ediyor, desteklerini istiyoruz. Muhtarlarımızın yerel kalkınma anlamında önemli sorumlulukları var. Sizler devletin gören gözü vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. Muhtarlarımız üstlendikleri sorumluluğun gereğini İskenderun´da en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olmuştur. Şimdi yeni bir yola çıktık. 24 Haziran´da ülkemizde önemli bir seçim yapılacak. Bu seçimlerinde yine gücümüzü milletimizden alarak yeni bir dönemin daha kapısını aralayacağız. AK Parti iktidarları döneminde şehrimize ve ülkemize yapılan yatırımların yanı sıra muhtarlarımız çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda yapılanları da çok iyi bilmektedir. Önümüzdeki süreçte muhtarlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz' değerlendirmesini yaptı.

SP´den ´millet kıraathanesi´ne eleştiri
Saadet Partisi Hatay İl 2. Başkanı Fahri Serdar Özal, AKP´nin Antakya´daki stadyum alanına ‘Millet Bahçesi ve Kıraathanesi´ yapılma projesine tepki gösterdi. Bu yanlış ve anlamsız projenin halk tarafından büyük bir coşkuyla alkışlanmasına anlam veremediklerini belirten Özal, 'Gençlerin en çok ilgi gösterdiği futbol alanlarının başında gelen Nazım Koka ve Atatürk Stadyumunun yıkılıp yerine park ve kıraathane yapılması gençleri sokağa dökecektir. Buralar yıkılırsa zorla getirdiğimiz gençlerimiz uzak sahalara gidemeyecek ve kötülüklere bulaşacaktır. Antakya içinde tek futbol alanı olan Nazım Koka ve Atatürk Stadyumu gençlerimizi internetten, kıraathaneden, sosyal medyadan yani bir çok kötülükten alıkoyan bir tesis. Bazen dört, hatta altı takımın antreman yaptığı, bazen amatör takıma ancak haftada bir veya iki saat antrenman verilse de Nazım Koka tek futbol ve spor alanı. Nazım Koka sahası şehir merkezinde olması, gençlerin çocukların okuldan çıktıklarında yakınlığı dolayısıyla kolayca ulaşabildiği bir tesis. Sporcu, futbolcu, spor camiası, antrenörler, lisanslı sporcuların rahatça ulaşabildiği tek spor alanı Nazım Koka, park ve kıraathane olacak. Bu yıkımı yaparsanız yapılacak şey tabiki bu. Siz bu gençleri spor yapmaktan alıkoyarsanız olacağı bu gençler nereye gidecek? Kıraathaneye tabi. Bu brojeyi büyük bir olaymış gibi algılayan ve alkışlayan Hatay halkı. Dağ fare doğurmuştur. Aileler, gençler bu işe dur demeli. Gençleri tek kötülüklerden alıkoyduğumuz futbol alanını yıkacaksınız. Bu resmen intihardan başka bir şey değildir. Bu alanlar arttırılması gerekirken yıkılıyor. Olacak şey değil. Gençler spor yapmazsa, kıraathane yapılıyor zaten. Sorun yok stres atamayan gençliğe şehir hastanesi de hazır. Zaten gençleri içeri tıkacak adliye de var hapishane de yenilendi' ifadesiyle tepki gösterdi.

Türkoğlu Hatay projelerini paylaştı
Oğlunun Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde 24 Çevik Kuvvet polisini sıraya dizdirerek teşhis etmesi ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi ünvanı ile de bilinen AKP Hatay birinci sıra milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, , “Hedefimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı yeniden cumhurbaşkanı olarak seçmek, partimiz için güçlü bir meclis aritmetiğini ortaya koyabilmektir” dedi. Memur-Sen İl Başkanı Hasan Urhan ve sendikanın iş kollarının temsilcileriyle bir araya gelen Milletvekili Türkoğlu, yeni iktidar dönemlerinde hayata geçirilecek projelerle Htaya´ın şahlanacağını savundu. Türkoğlu, Hatay´ı şahlandıracak projeler arasında Amanos Tüneli Projesi, Arsuz-Samandağ; Dörtyol-Erzin; Toprakkale-İskenderun Duble Yol Projeleri, Otoban´ın Belen Çıkışından Topboğazına İkinci Alternatif Yol Projesi, Hassa OSB, Erzin OSB, Reyhanlı Barajı´nı saydı. AKP Hatay milletvekili adayları Türkoğlu ve Kudret Artan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AKP Kırıkhan İlçe Başkan Ömer Erdal Çelik ile birlikte Kırıkhan 5 Temmuz İlkokulunu ziyaret edip, öğrencilere karne dağıttı ve hediye verdi. Kırıkhan Memur-Sen Başkanı Mustafa Polat, AK Parti Kırıkhan Gençlik Kolları Başkanı Osman Mutlu´nun da eşlik ettiği ziyarette konuşan Türoğlu, AKP iktidarı döneminde bütçeden en fazla payın eğitime aktarıldığını ifade etti ve 'Hatay´a son 15 yılda 1,4 milyar TL eğitim yatırımı yapılmıştır' dedi. AKP adayları Artan ve Türkoğlu, Kırıkhan Nuriye Civelek Caddesindeki işyerlerini ziyaret edip, karanfil verdi. esnafın beklenti, önerileri, sorun ve taleplerini de dinledi. Kırıkhan´ın Özyörük ve İmece mahallelerinde yörüklerle bir araya gelen AKP adayları ve belediye başkanı Yavuz için, Özyörük Mahallesinde kurban kesildi.

MHP´den sahur toplantısı
MHP Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı, iftar, mahalle toplantıları, ev buluşmaları, sohbet ve sahur toplantılarına katılmaya devam ediyor. Altınözü´nün Avsuyu mahallesinde, Cumhur İttifakı sofrasında iftarda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Kaşıkçı ve MHP yöneticileri, Madenboyu Mahallesi, Demirköprü Mahallesi, Apaydın Mahallesinde de toplantılar düzenledi, Bohşin Mahallesinde sahur programına katıldı. Kaşıkçı, “MHP, hiçbir zaman cebini doldurmak, ihale almak yada sefa sürmek için iktidar olmayı istemedi, istemeyecek. Ülkücülerin, MHP´nin en iyi bildiği şey bu memleket için, bu vatan için, bu bayrak ve bu mukaddesat için ölmektir' açıklamasını yaptı. MHP Hatay milletvekili adayı listesinin, tertemiz bir geçmişi olan, vatanı, milleti ve bayrağını seven insanlardan oluştuğunu ifade eden Kaşıkçı, “Bu listeden hain çıkmaz. Bu listeden Fetöcü çıkmaz. Bu listeden ancak milletine hizmet edecek insanlar çıkar. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu memleket için hizmet edeceğiz. Ne şehitlerimizin dökülen kanlarını unuturuz, neden ihanet edenlerin bedelini ödetmeyi unuturuz. Çünkü bizim tek derdimiz vatan, millet, bayraktır' diye konuştu.

Vatan Partisi adayları bildiriyle de seslendi
Vatan Partisi (VP), kent merkezleri ve kırsalda yaptığı çalışmalarda seçmene bilririlerle seslendi. Vatan Partisi Hatay milletvekili adayları Mustafa Bebek, Necla Öncü, Ali Erdem Köz, partisinin Hatay il Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ile birlikte yaptığı seçim çalışmasında, VP´nin düşüncelerini bildiri ile halka aktardı. Erzin ve Dörtyol´da vatandaşlarla görüşen Vatan Partisi adayları, yöre sakinlerinin sorunlarını da dinledi. Erzin´in Turunçlu Mahallesinde yapılan toplantıda konuşan üniversite öğrencisi ve Vatan Partisi Hatay milletvekili adayı Ali Erdem Köz, 'Üretici, çiftçi, ülkemizin birliği ve bütünlüğe ihtiyacı olduğunu görmektedir. Ülkemizin baş düşmanı ABD emperyalizmdir. Amik Ovası bölgenin ümügüdür, emperyalistler bu ümüğü sıkmak istiyor. Köylülerimiz bu ümüğü sıktırmayacak, bu ümüğü sıktırmayacak olanın da Vatan Partisi olduğunu biliyor. HDP´ye karşı tutumumuzu, köylünün üretimini düzeltecek hareket olarak görmektedir. Çünkü bölgede terör örgütleri üretimi engellemektedir. Uyuşturucu işinde PKK vardır. Terörün bitirilmesinde ve birliğin sağlanmasındaki çalışmalarımız, köylülerimiz tarafından desteklenmektedir. Vatan Partisi´nin önceliği Suriye ile ilişkilerin yeniden düzenlenmesi ve el sıkışması bölgemize yeniden canlı bir hayat sunacak” dedi. VP Hatay milletvekili adayı Bebek de Suriye meselesi ve insanların barış sağlandığında sağlıklı çözüme kavuşacağını ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04