“Destek dışı açıklama zarar vermesin”

SP GİK Üyesi Çalışkan´dan harekat değerlendirmesi

GÜNCEL 22.10.2019 10:43:55 0
“Destek dışı açıklama zarar vermesin”

İskenderun/SES

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Necmettin Çalışkan, Türkiye´nin büyük bir ateşin ortasında bulunduğunu ve teröre karşı büyük mücadele yürüttüğünü belirtti. Çalışkan, Türkiye´nin Suriye´de Fırat Nehri´nin doğusuna başlattığı ve ABD ile yapılan görüşmeler sonrasında 120 saatlik ara verilen Barış Pınarı Harekatı´na yönelik ‘destek´ dışındaki açıklama ve değerlendirmelerin yapılmaması gerektiğini vurguladı.
Türkiye´nin tarihi bir dönem yaşadığını, ‘iyi niyetli de olsa birliğe zarar verecek destek dışı herhangi açıklama ve değerlendirme´ yapılmamasını öğütleyen Çalışkan, “Tabii böyle günler dostun, düşmanın; hainlerin, vatanseverlerin; akıl sahiplerinin, çılgınların; gözünü kin/intikam bürümüşlerle vicdan sahiplerinin mukayese edileceği/seçileceği günlerdir. Millet olmanın gereği, ülkenin menfaatleri/çıkarları için çalışmak hep birlikte ülkenin geleceğini düşünmektir. Bu durum mantıklı düşünmeye engel olmamalıdır. Ne demek istediğimizi örneklendirmek gerekirse; Kıbrıs tarih boyu bu milletin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Ne var ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´nın yürütülmekte olan Barış Pınar Harekâtı´na karşı talihsiz beyanları olmuştur” dedi.
ABD Başkanı Trump´ın anormal tutumlarını eleştiren Çalışkan, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili Azerbaycan, Pakistan ve Katar dışında diğer Müslüman ülkelerin karşı duruşlarının da sorgulanması gerektiğini söyledi. “Nasıl oldu da tüm kardeş bildiğimiz ülkeler bize karşı tavır aldılar. Ya da şu veya bu şekilde ikna edemedik?” diye sordu.

“İncirlik kapatılmalı mı?”
Harekat tamamlanana kadar İncirlik Hava Üssü´nün kapatılmasının düşünülebileceğini de hatırlatan Çalışkan, şunları dile getirdi: “AK Parti Genel Başkanvekilinin, ‘Operasyonun her adımı öncesi Amerika´ya bilgi veriyoruz´ sözüyle, bir başka parti yetkilisinin de, ‘Her şeyi Amerika´nın çıkarları doğrultusunda yapıyoruz´ sözleri çok talihsiz beyanlardır. Vuracağımız yerleri PKK´nın hamisi ABD´ye bildirmenin nasıl bir amacı olabilir? Ya da hangi mantıkla yapılıyor? Hiç olmazsa Barış Pınarı Harekâtı bitene kadar İncirlik Hava Üssü´nün kapatılması düşünülemez mi? Düşmanlar neyse de dost ve kardeş bildiklerimizi yanımıza alamaz mıyız?


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00