Ders zilini vali çaldı

2022-2023 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Antakya'da tören düzenlendi.

GÜNCEL 21.09.2022 16:31:00 0
Ders zilini vali çaldı

Antakya/SES
Vali Teoman İlkokulu'ndaki törende, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç ile birliket ders yılının zilini çaldı, sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti ve ders kitaplarını inceledi. 
Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile kurum müdürlerinin de katıldığı törende eğitim 70-80 kişilik sınıflardan 20-30 kişilik mevcutlara indiğini anlatan vali Doğan, "Eğitim-öğretim materyalleri konusunda devletimiz büyük bir bütçe ayırmakta. Cumhurbaşkanımız da talimat verdi ders kitaplarının yanında artık yardımcı kitaplarda öğrencilerimize ücretsiz olarak verilecek. Sevgili öğrenciler, sizlere düşen iyi çalışmak, geleceğe iyi hazırlanmak. Çünkü sizler bu milletin geleceğisiniz. Artık evlatlarımız komşu illerle değil diğer ülkelerdeki öğrencileri ile yarışmak zorundalar. Çocuklarımız öyle bir yetiştirmeliyiz ki küresel dünyada nereye giderlerse başarılarıyla göz doldurabilsinler. İnşallah öğretmenlerimizin de gayretiyle sizleri geleceğe çok çok iyi hazırlayacağız. Sevgili öğretmenlerim, hepimiz sizlerden aldığımız eğitimle başarılarımızı kaydediyoruz. Bu sebeple sizlere çok büyük bir yükümlülük, sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğunda farkında olduğunuzu biliyoruz" dedi ve ebeveynlerin de okulla irtibatlarını kesmemesini istedi. Bu yıl 4 milyon okul öncesi öğrencisi ve 1. sınıf öğrencisinin 'uyum haftası' sürecinde öğretmenleriyle buluştuğunu ve toplamda 19 milyon öğrencinin ilk, orta v elise eğitimi aldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Morkoç da, "Bireyin, ileri yaşlardaki başarılarının temel kaynağı okul öncesinden başlayarak, ilk yıllarda çocuğun aldığı eğitimle alakalıdır. Eğitim sistemimizin en temel taşı olan okul öncesi ve ilköğretimi ne kadar güçlü kılarsak yarınlarımızda, çocuklarımızın ileri yaşlardaki başarısı da, okullara devam oranı da bu yönde pozitif olarak etkilenmiş oluyor. Sırf bu nedenle hedeflerin birincisi okul öncesi eğitim olmuştur" dedi. 

"Çocukların, matematik, fen bilimleri ve Türkçe kadar oyuna da ihtiyacı var"
Morkoç, çocukların, matematik, fen bilimleri ve Türkçe kadar oyuna da ihtiyacı olduğunun da asla unutmamasını istedi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Büyük ise şöyle konuştu: "Okul her şeyin başlangıcı, eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Okullar ilk defa Bakanlıktan gelen bütçe ile hizmet içi eğitim yapar hale geldi. Öğretmenlerin eğitimleri açısından çok önemli bir durum. Eğitim ve öğretimde yarın bugünden daha güzel olacak, bundan sonra yetiştirdiğimiz öğrencilerle güzel hatıralar biriktirme noktasında anlamlı çalışmalar yapacağız."
Törende, Vali Teoman İlkokulunun 4. sınıf öğrencileri okulun 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi, şiirler okundu ve mehteran takımı da gösteri yaptı. 
Belen'de de İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Belen Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte günün anlamını MEM Erdal Ayvazoğlu ifade ederken, İssume İlköğretim Okulu öğrencileri Kafkas oyunları gösterisi, keman solosu yaptı, 8.sınıf öğrencileri de 1.sınıf öğrencilere bayrağı teslim etti. Törene, kaymakam Mahmut Sami Yılmaz. Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Durdu da katıldı.


Anahtar Kelimeler: zilini çaldı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38