Deprem terapisi için 'müzik evi' kuruldu

Deprem sonrası Hatay'a destek olabilmek için yemek kitabı derleyip gelirini bağışladığını anımsatan Antakyalı sanatçı Karsu, depremzede çocuklar için de çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi

GÜNCEL 15.02.2024 22:30:00 0
Deprem terapisi için

Antakya/SES
Serinyol Müzik Evi'nin açılışı törenle yapıldı. Karsu Vakfı ve Hollanda Büyükelçiliği destekleriyle yapılan ve Serinyol El Ele Dayanışma Derneğince düzenlenen açılış töreninde, Antakyalı sanatçı Karsu, koroyla şarkı söyledi. Karsu'ya eşlik eden Serinyol Halk Korosu'nun yetişkin ve çocuk üyeleri, mini konser de verdi. 
Deprem sonrası Hatay'a destek olabilmek için yemek kitabı derleyip gelirini bağışladığını anımsatan Antakyalı sanatçı Karsu, depremzede çocuklar için de çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi. Karsu Vakfını kurmasının ardından Hatay'da müzik evi yapmaya karar verdiğini anlatan Karsu, hayalini gerçekleştirdiği belirtti. Yöredeki çocukların müzik yeteneğini geliştirebilmesi için Hollanda'dan getirilen 100'e yakın bağış enstrümanı toplandığını anlatan Karsu, "En sevdiğim şey yemektir. Pandemi döneminde konserlerim iptal oldu. Yemek kitabı yazmaya karar verdim. Hollanda'da ön satışa çıkardım. Hollanda’da 70 bin kişi kitabı satın aldı. Elde ettiğim gelirle kendi vakfımızı kurduk. Konserin, müziğin insanları bir araya getirip iyileştirdiğini düşündük ve Serinyol'da müzik evi yapmaya karar verdik. Umarım müzik evi genç yeteneklere ilham kaynağı olur. Hollanda'dan 20 saz, 5 ut olmak üzere 100'e yakın enstrüman topladık. Her enstrümanın ayrı bir hikayesi var. Kimin ihtiyacı varsa, müzikle terapi yapmak istiyorsanız, çalmak istiyorsanız buraya gelsin" diye konuştu. Açılışa katılan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sanatçı Karsu'yla beraber müzik evini gezdi.
 


Anahtar Kelimeler: Deprem terapisi 'müzik ' kuruldu

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38