´Deprem farkındalığı´ sempozyumu

Antakya´da, ´deprem bilincinin oluşması ve olası depreme karşı alınabilecek önlemler´le ilgili farkındalık yaratmak amacıyla sempozyum düzenlendi.

HATAY 9.03.2018 10:21:13 0
´Deprem farkındalığı´ sempozyumu

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı sempozyuma, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Rasim Can, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şubesi YK üyesi Metin Kızılkan, Prof. Dr. Yasin Farhan, Prof. Dr. Doğan Kalafat, Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık ve HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hülya Budak da katıldı.

Can ve mal kayıplarına yol açan yıkıcı bir tabiat olayı olan depremle birlikte yaşamak konusunda bilinç yaratmayı amaçlayan sempozyumda, depremla ilgili alınabilecek önlemler de anlatıldı. Sempozyumda konuşan HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Budak, Hatay´ındeprem bölgesi olduğunu anımsattı ve, deprem hususunda bilinç oluşturması gerektiğini söyledi. Hatay Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu da, yapıların deprem yönetmeliklerine uygun şekilde inşa edilmesi gerektiğini belirtip, ihmal edilen ve uyulmayan tüm kuralların geçmişte birçok acının yaşanmasına neden olabileceğini söyledi. HBB Genel Sekreteri Maden ise, kentin her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğine belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00