Denizciler'e 5 kat sınırı

Akın Bodur/İskenderun

İSKENDERUN 6.05.2024 13:16:00 0
Denizciler

İskenderun Belediye Meclisi, bir önceki dönem meclisin Denizciler mahallesinde verdiği 12 kat yapı iznini iptal etti ve kat yüksekliğini 5’le sınırladı. Meclis imar komisyonu raporu, oy birliğiyle kabul edildi. Yörede deprem beklendiğine ilişkin uzmanların uyarılarının olduğunu anımsatan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, "Deprem bekleniyor ama zamanı belli değil. Bizim hazırlıklı olmamız lazım" dedi.

İskenderun Belediye Meclisi, bir önceki dönem meclisin Denizciler mahallesinde verdiği 12 kat yapı iznini iptal etti ve kat yüksekliğini 5’le sınırladı. Meclis imar komisyonu raporu, oy birliğiyle kabul edildi.
31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen belediye Meclisi İmar Komisyonu, Denizciler mahallesinde eski belediye yönetimi ve meclisi tarafından verilen 12 kat yapılaşma iznine ilişkin itirazları görüştü. İmar Komisyonu Başkanı Mecit Boğosoğlu, yöredeki 12 kat yapılaşma iznini 5'e indirdiklerini ifade etti. 

İskenderun'un Denizciler Mahallesini kapsayan alana yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına yönelik itirazlar sonrası yapılan değişikliklerin, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edildiğini, ikinci askı ilan süresinde yapılan itirazların imar komisyonunda görüşüldüğünü belirten Boğosoğlu, raporun oy birliği ile hazırlandığını ifade etti.

Emsal ve kat yüksekliği değişti

6 Şubat depreminde İskenderun yöresinin acılar yaşadığını ifade eden Boğusoğlu, Denizciler yöresinde yükseklik emsali ve kat dizinde değişiklik yaptıklarını ve yapıları 1.80 emsal ve 5 katla sınırladıklarını belirtti. Belediye meclisi de imar komisyonunun kararını oybirliği ile kabul etti ve Denizciler yöresindeki yapılaşma iznini 12 kattan 5 kata indirmiş oldu. Kararla 2.7 emsal ve 12 kat yükseklik izni, 1.80 emsal ve 5 kat yükseklik olarak değiştirildi. Karar, İskenderun Belediye Meclisinde oybirliği ile alındı. 
Belediye personeli Cemil Çengel ve depremde yaşamını yitirenler için Fatiha duasının okunmasıyla beşleyen meclis toplantısında, elektronik yapılması gereken oylamada sistemsel arıza çıkınca, bazı oylamalar parlak kaldırarak yapıldı.

“Depreme hazırlıklı olmamız lazım”

İskenderun Belediye Meclisi, kentin karayılan Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına karşı yapılan itirazı da görüştü. 65 itirazı değerlendiren imar Komisyonunun 19 sayfalık raporu, belediye meclis tarafından raporunu oybirliği ile kabul edildi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, İskenderun Belediye Başkanı Dönmez'in başkanlığında toplanan belediye meclisi, gündeminde bulunan beş ayrı madde ise imar komisyonu raporları olmadığı için görüşemedi, ancak meclis gündeminde bulunan diğer imar komisyon raporlarını da oybirliği ile kabul edildi. Meclis, Pirinçlik Mahallesi 1378, 1379 ve 1681 Parseller ve yakın çevresini kapsayan alana yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planına yapılan itirazları görüştü ve itirazların reddine yönelik imar komisyonu raporu oy birliği ile kabul etti.

Dönmez'e 4 sözleşme yetkisi

İskenderun Belediye Meclisi, belediye başkanı Dönmez'e, 2. mıntıkada yer alan muhtelif mülkiyetlerin, belediye adına alınması ve imar mevzuatı yönünden yapılacak iş ve işlemlerin yapılabilmesi amacıyla belediye başkanı Mehmet Dönmez’e parsellerle ilgili sözleşme (protokol) yapma yetkisi verilmesini de oy birliği ile kabul etti. Meclis, belediyede çalışan kamu personeline sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanması için yetki verilmesini de oy birliği ile kabul etti. Belediye meclisi ayrıca, Dönmezoğlu İç ve Dış Ticaret Yatırım Anonim Şirketi ait 2 adet kamyon, 1 adet CAT 336 Ekskavatör, 1 adet 150 loder toplamda 4 adet araçla ilgili şartlı bağış (kullanım bağış) konusunda sözleşme imzalama yetkisini de Dönmez'e verilmesini oy birliği ile kabul etti. 6 Şubat depreminin olumsuz etkilerinin biran önce giderilmesi maksadıyla Hamarat Yol Süpürme aracını (şoförü dâhil) temizlik yapılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesince İskenderun Belediyesinde görevlendirilmesi konusunda verilen hizmet şartlı bağışının 5393 sayılı kanunun 18. maddesinin g bendi yine aynı kanunun 38. maddesinin g bendi hükmünce sözleşme yapılabilmesi ve verilecek hizmetin kabulü yönünde karar alınması ve Dönmez'e yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.

5 kişilik komisyon 15 üyeden oluştu

Belediyenin 2023 Yılı Kesin Hesabını Plan ve Bütçe Komisyonuna havale eden 31+1 üyeli İskenderun Belediye Meclisi, belediye meclisince stratejik planlama çalışmalarında görev almak üzere 5 kişiden oluşacak meclis üyesi seçimini, 15 üye belirleyerek tamamladı. Buna göre, stratejik planlama çalışmalarında görev alacak belediye meclis üyeleri Bestami Algün, Ali Rıza Kekeç, Adem Sönmez, Orhan Muşluoğlu, Filiz Özçörekçi, İlkay Abacı, Ahmet Gökay, Veysi Tarhan, Yılmaz Öztürk, Selahattin Sabun, Cemil Demir, Gassan Kuran ve Ali Aslan'dan oluştu.


Anahtar Kelimeler: Denizciler' sınırı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00