“Darbelerin karşısında olmayı sürdüreceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, darbeleri ülkelerin gelişimini gerileten, demokrasilerin sekteye uğramasına sebep olan ülkeye ve millete kasıt edilmiş acı olaylar olarak tanımladı.

18.07.2017 10:42:04 0
“Darbelerin karşısında olmayı sürdüreceğiz”

15 Temmuz´da gerçekleşen darbe girişiminin de ülke üzerinde derin izler bıraktığını belirten Güzelmansur, “Bizler ülkemizin kurucu partisi olarak tarihimiz boyunca darbeler yüzünden en ağır bedeli ödedik. Ve daima darbelerin karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Tüm il ve ilçe örgütleriyle birlikte 15 Temmuz´un yıldönümü dolayısıyla anıta çelenk koyarak anma programı gerçekleştiren CHP´nin Hatay İl yönetimi de 15 Temmuz Cumartesi günü Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. Anma etkinliğinde konuşan CHP´nin İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, “15 Temmuz gecesi Ülkemiz tarihinin en azılı eli kanlı terör örgütü olan Fetö terör örgütü amacına ulaşamamış aziz milletimiz demokrasiye sahip çıkarak bu darbe kalkışmasını püskürtmüştür. Tıpkı aziz Atatürk´ün de dediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur” diye konuştu.

“FETÖ devlete bu kadar nasıl sızdı?”
“15 Temmuz sürecine nasıl gelindi Fethullahçı terör örgütü devlete nasıl oldu da bu kadar sızdı ve bu imkanlar nasıl oldu da verildi?” diye soran Güzelmansur, herkesin kendi iç hesaplaşmasını yaparak hatalarından ders çıkarması gerektiğini söyledi.

“Hukuksuzluklara da karşıyız”
Hiçbir darbe ve olayın asırlardır bozulmayan birlik ve beraberliği bozamayacağını da sözlerine ekleyen Güzelmansur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilinmesi gereken bir şey varsa bizler darbelere karşı olduğumuz gibi ülkemizde ki tüm adaletsizliklere, hukuksuzluklara ve keyfi uygulamalara da karşıyız. Unutulmasın ki darbenin siyasi ayağı çıkartılmadığı müddetçe darbecilerle mücadele başarıya ulaşamayacaktır. Darbenin siyasi ayağının derhal çıkartılıp zamanında Fethullaçı terör örgütü ile birlikte bulunanların yan yana görünen ve hareket edenlerin derhal yargılanması gerekmektedir.”

Darbelere karşı yapılması gerekenlerin başında devlette liyakat sisteminin getirilmesinin şartına dikkat çeken Güzelmansur, devlet kademelerine; ‘devlet terbiyesi almış, liyakat esasına uygun, herhangi bir partiye yada cemaate değil devletine bağlı kişilerin´ yerleştirilmesini önerdi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04