Çocuklar, koltuklara oturacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı

GÜNCEL 20.04.2019 09:45:28 0
Çocuklar, koltuklara oturacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 99. yılı, törenler ve etkinliklerle kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 2019 Salı günü kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen 23 Nisan, dünyada kutlanan tek çocuk bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklar, kent ve kurum yönetimlerinin koltuklarına sembolik olarak oturarak, geleceğin yöneticileri olacaklarının mesajı da veriliyor. Çocuklar bayramda, vali, kaylmakam, belediye başkanı, garnizon komutanı savcılık, emniyet müdürü gibi koltuklara sembolik olarak oturuyor.

İskenderun´daki kutlama alan ve okulda
İskenderun´daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, 23 Nisan Salı günü saat 09.30´da Atatürk Anıtın´nda yapılacak. Törende İskenderun Mill Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, günün anlamı ve önemine ilişkin konuşma yapacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması daha sonra Dr. Gani Bahadırlı İlkokulda yapılacak. Kentte faaliyet göstern anaokulları, ilkokul ve ortaokullar da okullarda bayram kutlaması yapacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 18 Mart´ta başlayan kentte küçük futsal; küçük kız-erkek basketbol, yıldız erkek futbol, küçük erkek futbol, yıldız kız-erkek voleybol ve mas tenisi turnuvaları da sürüyor. Bayram nedeniyle İskenderun deniz Üs kolmutanlığındaki gemiler ve deniz Müzesi ise halkın ve çocukların gösterimine açılacak.

Dernekten fotoğraf sergisi
İskenderun´da faaliyet gösteren Sarı Zeybekler Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde fotoğraf sergisi açacağını bildirdi. 50 fotoğrafın yer alacağı serginin İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde açılacaını anlatan derneği başkanı Nevzat Kurt, şu açıklamayı yaptı: 'Türkiye Cumhuriyeti, çocuklara çok değer veren temeller üzerine kurulmuştur. Atatürk tarafından Türk ve dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda, Atatürk´ün çocuklara verdiği değeri fotoğraflar ve videolarla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü yeterince anlatılmadığı günümüzde, O´nun ülkülerini, ideallerini, inkılaplarını ve en büyük emaneti Cumhuriyeti daha iyi anlatmak için özellikle çocuklara yönelik “´Atütürk ve dünya çocukları´ temalı bir sergi açacağız.'
Banu Demirkent´in farklı ülkelerde çektiği fotoğrafların yer alacağı sergi, 23 Nisan Salı günü saat 14.30´da açılacak ve 26 Nisan Cuma günü saat 17.00 kadar gezilebilinecek.
Samandağ´daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, Samandağ Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak ve Samandağ´daki okulların katılımayla Samandağ Kapalı Spor Salonunda sürecek. Kutlama töreni kapsamında Yüksel Acun Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde geçit töreni de yapılacak.


Anahtar Kelimeler: Çocuklar koltuklara oturacak

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23