Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İskenderun/SES

İSKENDERUN 23.04.2024 11:55:00 0
Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması kapsamında belediye başkanlığı koltuğunu sembolik olarak 3 öğrenci çocuğa bıraktı.
İskenderun Dr. Gani Bahadırlı İlkokulu öğrencileri Ayşe Beren Şaşmaz, Zeynep Duru Keçeli ve Yavuz Selim Cihan, İskenderun Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu ve sırasıyla belediyenin yapması gereken istemleri belirtti. Öğrenci çocukların İskenderun’a dair yapılmasını istedikleri hizmetlerin notlarını alan Dönmez, gelecek nesillere temiz ve güvenli bir İskenderun bırakmak için çok çalışacağına söz verdi.

Çocuk başkanlar ne istedi?

İskenderun Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan öğrencilerden Ayşe Beren Şaşmaz, ağaç dikimi yolların yapılmasını isterken, Zeynep Duru Keçeli de depreme dayanıklı evlerin yapılmasını,  Yavuz Selim Cihan ise sokak hayvanları için barınak yapılması ve temiz çevre konulsunda çalışma yapılmasını istedi. Çocukların ortak talep olarak da okulları Dr. Gani Bahadırlı İlkokuluna spor sahası istedi.

Bina denetiminde dijital sistemine geçirilecek

Çocuk başkanların verdiği talimatların yatırım programlarına alınacağını ve mutlaka yapılacağını ifade eden Dönmez, İskenderun’da depreme dayanıklı binaların yapımlarının dijital denetim sistemine geçirileceğini ifade etti. İnşaatların her aşamasının kameralarla kayıt altına alınacağını ve dijital denetim sisteminin kurulması üzerinde çalıştıklarını anlatan Dönmez, sokak hayvanlarına yönelik barınaklar konusunda da önemli bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Dönmez, "Barınak değil, sokak hayvanları için kalıcı oteller yapmayı planlıyoruz. Bu sayede hayvanların kalıcı olarak yaşayacakları ve çocuklara hayvanları sevdireceğimiz bir yaşam alanını planlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Çevre konusunda da çalışma yapacaklarını, İskenderun sahilinde kuruyan ağaçların yerlerine yenilerinin dikileceğini ve yeşillendirme çalışmalarının her alanda devam edeceğini anlatan İskenderun Belediye Başkanı Dönmez, çöplerin toplanma sırasında ayrıştırılması sisteminin de mutlaka oluşturacaklarını söyledi. Dönmez, çocukların ortak talebi olan okullarına spor sahası istemini de yerine getireceğini, bu hizmetler yapılırken okulda kendilerini ziyaret edeceğini de belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00