Çocuk yoğun bakımda kapasite arttırdı

Hatay Devlet Hastanesi bünyesinde 6 yataklı 3. Basamak Çocuk Yoğun Bakım ünitesinde kapasite artışına gidilerek yatak sayısının 14´e çıkartıldığı bildirildi.

SAĞLIK 18.10.2018 10:13:27 0
Çocuk yoğun bakımda kapasite arttırdı

Antakya/SES

Sağlık hizmetleri ile ilgili Hatay Devlet Hastanesi´nden yapılan yazılı bilgilendirmede kurumun kentteki sağlık hizmetlerinin çeşitliliğini ve niteliğini arttırmayı sürdürdüğü kaydedildi. Çocuklara yönelik sağlık hizmetlerinin yan dal uzmanlarla da desteklendiği ifade edilen açıklamada, “Hastanemizde Çocuk Hastalıkları Uzmanı sayımız 22 ,Çocuk Psikiatri alanında 4 , Çocuk Cerrahisi alanında 3 uzmanımız mevcuttur. Çocuk Hastalıklarında yan dal uzmanlarımız 14 hekimden oluşmaktadır. Çocuk yan dal branşlarımızda Çocuk Yoğun Bakım 2 , Yenidoğan Yoğun Bakım 2, Çocuk Kardiyoloji 2, Çocuk Nöroloji 2, Çocuk Endokrin 1, Çocuk Enfeksiyon 1, Çocuk Gastroenteroloji 1, Çocuk Üroloji 1, Çocuk Hematoloji 1 ve Çocuk Ümmünoloji ve Alerji 1 uzmanı ile ihtiyaç duyulacak bir çok Çocuk Yan Dal branşlarında hizmetimize devam etmekteyiz. Bununla birlikte çocuklarımız için acil sağlık hizmetimizi, erişkin ve kadın doğum acil ünitelerine ek olarak ayrı bir çocuk acil ünitesi şeklinde sunmaktayız. Bu alan çocuklarımız için özel olarak düzenlenmiş ve dekore edilmiştir” denildi.
Yoğun bakım ünitelerinin niteliklerinin en üst düzeye çıkarılarak yatak sayılarının dış merkezlere sevki en aza indirecek şekilde planlanarak arttırıldığı bilgisinin de yer aldığı açıklama yoğun bakım ünitesinin erişkinde 77, çocukta 14 ve yenidoğanda 67 olmak üzere toplam 158 yatak ile hizmet verdiği hatırlatıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04