Çirkin: Büyükşehir paldır küldür gidiyor

“Lütfü Savaş iç işlerimize karışıyor” iddiasında bulunan İYİ Parti İl Başkanı Çirkin, HBB Başkanı Savaş´ı ittifakın bileşeni gibi davranmamakla eleştirdi.

SİYASET 4.06.2020 22:46:49 0
Çirkin: Büyükşehir paldır küldür gidiyor

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın partinin içişlerine karıştığını savunarak, “Büyükşehir paldır küldür gidiyor. Bizimle hiç istişare ettikleri yok” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, Beyzade Fm´in canlı yayın konuğu oldu. “Haftanın Dosyası” programında Serkan Uğraş´ın sorularını yanıtlayan Başkan Çirkin, HBB´yle ilişkilerle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Hatay Büyükşehir Belediyesi ile çok iyi ilişkilerimiz var diyemeyiz. Öncelikle şunu belirteyim Lütfü Savaş arkadaşımızdır, ülkücü kökenlidir. Ancak HBB´nin yaptığı hiçbir yatırımdan bizim haberimiz olmuyor. Millet İttifakının bir bileşeni olarak görevinizi yerine getirmezseniz ´Ben yaptım oldu, kimseye sormam´ derseniz kusura bakmayın bizde sizi savunacak değiliz. Seçimlerden evvel köylere güzel hizmet gitti. Bilhassa yol çalışmalarında. Köyler de seçimde karşılığını verdi. Fakat seçimlerden sonra aynı hizmet yok. Bunu bütün vatandaşa söylüyor. Bakın yollar berbat. Sinek ile bile mücadele edemiyorlar. Büyükşehir paldır küldür gidiyor. Bizimle hiç istişare ettikleri yok. İç işlerimize karıştığı kanaatindeyiz, bu konuda yakında bir açıklama yapabiliriz. Aslında açıklamakta istemiyoruz, sonuçta bir ittifak var bu ittifak Türkiye´ye faydalı bir ittifaktır. Bunu Hatay´a gömmek istemiyoruz. Bu ittifaka bel bağlamış anti demokratik durumdan rahatsız olan vatandaşlarımızın umudunu kırmak istemiyoruz. Sn. Karamollaoğlu, Sn. Meral Akşener, Sn. Kılıçdaroğlu ülke düzlüğe çıksın diye ilkeler üzerinden bir şey yapmaya çalışırken onu da baltalamak istemiyoruz. Bu arkadaşımız belki düzelir aklını başına alır diye bekliyoruz ama çokta umursamıyoruz”.

“AKP eriyor, anketler bunu gösteriyor”

“Erken seçim kararını bir defa iktidar ve ortağı MHP alacak çoğunluğa sahip. Sn. Bahçeli de böyle bir şeyi düşünmediklerini belirtti. Burada bir tuzak varsa bu tuzağa da biz gelmeyiz” diyen Çirkin´e göre, ‘darbe geldi gelecek´ diyerek erken seçim havasını estirenin AKP´nin kendisi olduğunu vurguladı. AKP´nin oy oranının düştüğünü ve partide erimenin sürdüğünü savunan Çirkin, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: ,”AKP, anketlerde yüzde 32-35 arası gidip geliyor. Cumhur ittifakının oyların düştüğü bir ortamda seçime gidilmesi zor. 1 yıldan evvel erken seçim beklemiyorum. Şu anda girilecek her seçiminde Sn. Erdoğan´ın kaybedeceği ortada. Parlamenter sisteminin yeniden getirilmesi konuşuluyor. Destek isterlerse biz açık destken vereceğimizi ifade ettik. Bu bir seçimin kapısını aralayabilir. Ancak oyları düştüğü bir ortamda yüzde 50´yi yakalayamayacak bir başkanlık sistemindeyken yeni bir erken seçim kararı almayı cumhurbaşkanı gözönüne alamaz.”

Siyasette yeni bir sese ihtiyaç vardı

Halkın AKP´nin kutuplaştırma siyasetinden bıktığını sözlerine ekleyen Çirkin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Laik/anti laik, hain/vatansever/ inanan/inanmayan, gibi ayrıştırmalardan usandı. Artık yeni bir yüz, yeni soluk, yeni bir siyasi hareket görmek istiyordu. İyi Parti bu talepler karşılığında kuruldu. Milletimiz kurdu. Ve kısa sürede girdiği ilk seçimde tüm engellemelere rağmen yüzde 10 civarında aldığı oy oranıyla bunu gösterdi. Hatırlarsanız İYİ Parti kurulduğunda seçime girmesini engellemek için erken seçim kararı alındı. İyi parti seçime girmeyeceği kararı alınacakken CHP bize 15 ödünç milletvekili vererek Kılıçdaroğlu demokrasinin önünü açtı. Daha sonra seçime girebilir kararı verilmek zorunda kalındı. İlk seçimlerde de meclise girdik şimdi ilk seçimde daha iyi sonuçlarla sandıktan çıkacağız. MHP´de geçmişte aynı mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz arkadaşlarımız var hepsine başarılar diliyorum. Ancak milletimizde yeni bir yüz baskısı vardı biz bunu yerine getirdik.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00