'Çıkış yolu, O´nun ilkeleri'

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Dörtyol´da, 'Atatürk Vatandır' adlı sempozyum düzenledi. Ağustos 2017´den itibaren her hafta bir ilde sempozyum düzenlendiğini belirten BTP yöneticileri, 2018 yılı etkinliğinin İzmir´den sonra Dörtyol´d

SİYASET 16.01.2018 17:20:19 0

 

Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Dörtyol Belediyesi eski Başkanı Fadıl Keskin, bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı sempozyumda, BTP MYK Üyesi Şahin Bozdoğan, Yenimesaj Gazetesi Genel Müdürü Sabri Terzi, kanaat önderi Hasan Hüseyin Dede, emekli albay Aziz Ergen selamlama konuşmaları yaptı. İki oturum halinde yapılan sempozyumun Dr. Abdullah Terzi başkanlığında yapılan ilk oturumunda Enerji Uzmanı Fuat Şengül, Doç. Dr. Harun Kayacı, Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, yazarlar Hasan Hüseyin Tekin ve Sabiha Karamustafa konuştu.
Prof. Dr. Ömer Saraçoğlu başkanlığındaki ikinci oturumunda ise, Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Muharrem Bayraktar, hukukcu Ahmet Erimhan, Seçil Mumcuoğlu ve Selim Kotil konuşma yaptı. Milli mücadele öncesinde 1918 yılında Fransızlara karşı ilk kurşunun Kara Mehmet Çavuş tarafından atıldığı, Kuva-i Milleyenin ilk defa Dörtyol´da ateşlendiği ve Atatürk´ün Milli Mücadele sonrasında da 14 Ocak 2015´te Dörtyol´a geldiği ve Hatay´ın anavatana katılmasında bu ziyaretin temel oluşturduğu ifade edildi. Sempozyumda konuşanlar, Atatürk´ü milli ve manevi yönlerini anlattı, birlik ve beraberliğin ancak O´nun ilkeleri doğrultusunda hareket etmekle mümkün olacağını belirtti. Konuşmacılar, ülkemizin günümüzdeki olumsuz şartlardan çıkış yolunun, ekonomik, siyasi ve sosyal, dış politikadaki problemlerin çözümünün ancak Atatürk gibi bir liderin yapabiliceğini ve bu liderin BTP Genel Başkanı Haydar Baş ile kadrosu olduğu savunuldu.


Anahtar Kelimeler: Çıkış yolu ilkeleri

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29