CHP’de kongre takvimi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongre takvimi başladı. Samandağ ve Kırıkhan kongreleri tamamlanan CHP’nin Arsuz, Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerinde ise tartışma devam ediyor. İskenderun CHP’de 13 Ağustos Pazar günü 3 adaylı bir

SİYASET 7.08.2023 17:52:00 0
CHP’de kongre takvimi başladı

İskenderun ilçe kongresi 13 Ağustos pazar günü yapılacak. Arsuz’da görevden alınan Mahmut Şirin başkanlığındaki yönetimin duyurulmadan masa başında hazırlanan delege listesine yönelik iddia ve tartışmalar devam ediyor. Karar defteri Emel Turan başkanlığında atanan yeni yönetime henüz teslim edilmeyen CHP Arsuz İlçesinde kongre tarihinin de bu nedenle henüz belirlenemediği biliniyor.

Diğer bir itiraz da Dörtyol, Erzin ve Payas’tan geldi.

Genel Merkezlerinin aldığı karar doğrultusunda temmuz ayı içerisinde delege tespitlerini yaparak kongre sürecine giren Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İlçe Örgütlerinden Samandağ ve Kırıkhan ilçeleri kongrelerini tamamladı. Ancak Dörtyol, Erzin ve Payas İlçelerinde delege tespit yöntemlerinin siyasi partiler yasası ile Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesi ile itiraz yapıldı.

Delege tespitinin seçim yapılmadan belirlendiğini gerekçe gösteren partililer; Dörtyol, Erzin ve Payas İlçelerinde mahkemeye müracaat ederek yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Üyelerin seçme ve seçilme hakkı engellediğinden kongrenin durdurulması yönünde ‘ İhtiyati Tedbir’ kararının verilmesi ve tedbir kararının Dörtyol, Erzin ve Payas İlçe Seçim Kurulları’na bildirilmesi talep edildi.

İskenderun’da 3 aday adayı

13 Ağustos Pazar günü Arsuz’a bağlı Şarkkonak Mahallesi’ndeki Hatay Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonda yapılacak kongrede 3 kişinin aday olması bekleniyor. Mevcut ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun yanı sıra ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner’in adaylık için görüşme trafiğini hızlandırdığı gözleniyor. Diğer bir isim ise 2019’da da Yusuf Mansuroğlu karşısında ilçe kongresinde aday olan Semir Çıtanak. Çıtanak’ın kongrede 3. isim olarak aday olması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: kongre takvimi başladı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88