CHP´de olağanüstü kurultay istemi

12 delege imza verdi

18.07.2018 12:42:50 0
CHP´de olağanüstü kurultay istemi

Akın Bodur/İskenderun

CHP´nin olağanüstü kurultay yapması için Hatay´daki 18+4 kurultay delegesinden 12´si imza verdi. CHP parti tüzüğünün 48. maddesine göre, seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, 15 gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasını gerektiriyor. CHP´de olağanüstü kongre için imza sürecinin 30 Temmuz´a kadar tamamlanması gerekiyor. İmzalarda salt çoğunluğun toplanması halinde CHP yönetimi, tüzüğüne göre, 45 günlük süreçte olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda.
CHP Hatay İl Başkanı ve kurultay delegesi Halil İbrahim Özgün, gazetemize yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kurultay çağrısı yapan 12 delegenin tamamının, kurultay istemi için imza veridğini söyledi. İmzacılar, bir ya da iki delegenin daha imza vermesinin beklendiğini savundu. CHP´de olağanüstü imza veren CHP Hatay kurultay delegelerinin Halil İbrahim Özgün, Nihat Matkap, Servet Mullaoğlu, Derya Altunay, İbrahim Yaman, Mehmet Gönenç, Ender Çolakoğlu, Filiz Haksöz, Hasan Ramiz Parlar, Nalan Akkülah, Sunal Aksu Yılmaz, Fevziye Miçoğluları ve Sonay Aykut´tan oluştuğu belirtildi.

18+4 kurultay delegesi bulunuyor
CHP´nin Hatay´daki kurultay üyeleri, milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir ile il kongresinde seçilen şu isimlerden oluşuyor: Servet Mullaoğlu, Nazım Culha, H. Ramiz Parlar, İbrahim Yaman, Lütfü Savaş, Yılmaz Şahutoğlu, Ender Çolakoğlu, Derya Altunay, Faik Çekin, Nihat Matkap, Yusuf Mansuroğlu, Mehmet Gönenç, Nermin Yıldırım Kara, Sünel Yılmaz Aksu, Fevziye Miçooğulları, Sonay Aykut, Filiz Haksöz ve Nalan Akkülah.

Dudu kurultay istedi, Mansuroğlu destek vermedi
Toplantıda Hatay eski milletvekili Mevlüt Dudu´nun da bulunduğu savunulmuştu. Eski milletvekili Dudu, dün sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, 'Tüm baskılara rağmen Türkiye´nin geleceği için ´Değisim ve Umut Kurultayı ´çağrımıza daha ilk günden destek veren 353 kurultay delegemize şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu destek yarın bir çığa dönüşecektir. Önce CHP´yi sonra Türkiye´yi hep birlikte kurtaracağız' ifadesine yer verdi. CHP İskenderun İlçe Başkanı ve Hatay kurultay delegesi Yusuf Mansuroğlu ise kurultay istemine olumsuz yanıt verdiğini belirtti. CHP yönetiminde bir değişimin olması gerekitğini ifade eden Mansuroğlu, 'Biz sadece partiyi idare edecek değil, ülkeyi yönetecek kişi istiyoruz. Bu yöntemle de bu oluşmaz. Şimdi ismi söynenen isimlerle bu pek orantılı değil gibi. Bu yöntemle sorunlar da çözülmez. Yeni yönetimle sorun değişmez. Çünkü zihniyetin değişmesi lazım' dedi.

10 gün önce çağrı yapmışlardı
Geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanan CHP Hatay İl Yönetim Kurulu, genel merkezin olağanüstü kurultay yapmasını istemi için karar almış ve ardından ve ildeki kurultay delegeleriyle toplantı yapmıştı ve ardından kurultay isktemiyle çağrı yapmıştı. Partinin il örgütünün çağrısına Hatay´daki 18+4 kurultay delegelerinden 12´si de destek verdi.
CHP Hatay kurultay delegesi olanlardan il başkanı Halil İbrahim Özgün, eski milletvekili Nihat Matkap, eski il başkanı Servet Mullaoğlu, Derya Altunay, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne ilçe başkanı Mehmet Gönenç, Ender Çolakoğlu, Filiz Haksöz, Antakya eski ilçe başkanı ve milletvekili 6. sırasından çekilen Hasan Ramiz Parlar, Nalan Akkülah, Sunal Aksu Yılmaz, Fevziye Miçoğluları ve Sonay Aykut, yaklaşık 10 gün önce olaganüstü kurultaya ilişkin yaptığı açıklamada şunlara yer vermişti: '24 Haziran seçimleri sonrası, parti oy oranları ile cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları arasındaki fark, kamuoyunda yeni tartışmalara yol açmıştır. Özellikle CHP, bu tartışmaların ana öznesi haline gelmiştir. Partimizin sürekli olarak basında, sosyal medyada ve kamuoyu önünde tartışılır hale gelmesi partimizin kurumsal kimliğine ciddi zarar vermektedir. Türkiye´nin en genç il başkanı olarak gençliğin sesine kulak verdik. Halkın partisi olarak, halkın sesine kulak verdik. Medeniyetlerin kenti olarak Hatay´ın sesine kulak verdik ve kurultay çağrısı yapmayı gerekli gördük. Yerel yönetim seçimlerine gidilen bu süreçte, kamuoyunda CHP ile ilgili tartışmaların bir an önce sonlandırılması acil elzemiyet arz etmektedir. Ayrıca parti üst yönetiminin 24 Haziran seçimleri sürecindeki kararlarının, yarattığı sonuçların ve bunlara yöneltilen eleştirilerin basın yoluyla irdelenmesi, partimizin kurumsal yapısına zarar vermektedir. Bu tartışmaların, CHP´nin en üst demokratik kurulu olan kurultayda, aile içerisinde görüşülmesi ve bir nihayete erdirilmesi gerekmektedir. İktidara giden yol yerel yönetim başarısından geçmektedir. Partimizin enerjisini sürekli içeride harcaması, hedefi uzaklaştıracaktır. Bir an önce tartışmalarını çözümlemiş, kadrolarını güçlendirmiş bir CHP ile yerel seçim çalışmalarının startı verilmeli ve iktidar hedeflenmelidir. CHP Hatay İl Başkanı ve CHP Hatay kurultay delegeleri olarak gençliğin, halkın ve tabanın sesine kulak verdiğimizde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye karar verdik. Yerelde ve Türkiye´de iktidar için, aşağıda imzaları bulunan il başkanı ve kurultay delegeleri olarak partimizi ve genel merkezimizi ivedilikle partimizin en üst karar organı olan kurultayı toplamaya davet ediyoruz.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00