CHP PM´ye Hatay´dan 9 aday

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP), 36. olağan kurultayı hafta sonu yapıldı. 1.266 delegenin oy hakkının bulunduğu CHP´nin kurultayında, Hatay 20 kurultay delegesi ve 4 milletvekili ile temsil edildi.

SİYASET 5.02.2018 09:19:40 0
CHP PM´ye Hatay´dan 9 aday

Akın Bodur

CHP´de ´mükerrer imza´ ve kullanıla sözler nedeniyle tartışmalı geçen kurultayın ardından ilk gün (önceki gün) genel başkanlık seçimi yapıldı. CHP delegelerinin 790 oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilirken, diğer aday Yalova Milletvekili Muharrem İnce de 447 delegenin oyunu aldı. Ankara Spor Salonu´ndaki kurultayda, seçimde kayıtlı 1.266 delegenin 1.253´ü oy kullandı ve 1.237 oy geçerli sayıldı.
Seçim sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Türkiye´yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur. Önümüzdeki süreç, sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz' dedi.

Hatay´dan PM´ye 9 aday
CHP´nin kurultayında dün yapılan parti Meclisi (PM) seçimine ise Hatay´dan 9 aday çıktı. CHP Yüksek Disiplin Kuruluna da 1 adaylık başvurusu yapıldı.
CHP PM Üyesi Mevlüt Dudu yeniden aday olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihad Matkap, Vural Cengiz, Suzan Şahin, milletvekil Hilmi Yarayıcı, Nihat Karpuz, Murat Emir, Cevdet Kıranlıoğlu da PM adayı oldu. Bilim heyetine ise Prof. Dr. Mehmet Yuva da adaylık başvurusunu yaptı. 60 üyeli Parti Meclisinin 52 üyesi parti içerisinden, 8 üyesi de bilim heyetinden seçiliyor. PM seçimi sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

Disipline 1 başvuru
CHP´nin dün yapılan kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine Hatay´dan 1 başvurunun yapıldığı öğrenildi. Buna göre, Mahmut Şirin, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine aday oldu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00