CHP Arsuz´da nöbet sistemi

Cumhuriyet Halk Partisi´nin dün üye listelerinin askıya çıkartılmasıyla başlayan kongre takvimi ile birlikte Arsuz ilçe yönetimi nöbet sistemi başlattı. CHP Arsuz ilçe binasında her gün başkan yardımcılarından biri nöbet tutacak. İl

SİYASET 22.10.2019 10:56:11 0
CHP Arsuz´da nöbet sistemi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Kongre sürecine giren CHP Arsuz ilçe teşkilatında da üye listeleri askıya çıkartıldı. Listelerin 27 Ekim tarihine kadar askıda kalacağını hatırlatan İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, adres bilgisi eksik üyelerin bulunduğunu, partililerin listeleri incelemeleri çağrısında bulundu. İlk gün ilçe başkan yardımcılarından Nihat Yumuşak´ın nöbet tuttuğu CHP Arsuz´dan da il başkanlığı, delege seçim takviminin 2 Kasım´a kadar gönderilmesini istedi.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, kongre gününe kadar hazırlıkları ele aldıklarını, sürecin Arsuz´a yakışır bir tabloyla tamamlanacağını söyledi. Çekin, “Kongre takvimine göre bugün saat 10.00´da listeler askıya çıktı. 27 Ekim Pazar günü saat 18.00´de askıdan inecek. Bu süre içinde ilçe başkanlığımızda bir ilçe başkan yardımcımız nöbet tutacak. Gelen yazılı itirazları alacak, partililere listelerin incelenmesinde yardımcı olacak. Her gün saat 18.00´e kadar kadar bir ilçe başkan yardımcımızın nöbet uygulamasını bugün (dün) başlattık” dedi.

Delege tespit takvimi açıklanacak
il başkanlığından gönderilen yazı doğrultusunda da CHP Arsuz ilçe başkanlığı da Delege tespitlerine yönelik çalışma takviminin hazırlanarak açıklanacağını kaydeden Faik Çekin, “Listeler 27´sinde askıdan inecek. İtiraz 28-29 Ekim´de değerlendirilecek ve il başkanlığına iletilecek. Üye listesi Kasım ayı başlarında kesinleşmiş olacak. Zaten delege seçim takvimi 8 Kasım ile 1 Aralık arasında olacak. Kasım ayı öncesi bu takvimi belirleyip ilan edeceğiz” diye konuştu.

Arsuz´u ‘çok aktörlü bir seçim´ mi bekliyor?
Yüzde 70´in üzerinde oy oranına sahip ve çok aktörlü gerçekleşmesi beklenen Arsuz´daki kongre sürecine ilişkin gazetemizin sorusunu Başkan Çekin şöyle yanıtladı: “Yönetimimizin üçüncü kongresi olacak. Deneyimli bir yönetim ve herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Biz 2015, 2017 kongresinde de delegeleri mahallelere sandık koyarak seçtik. Aynı süreci tüzüğe uygun bir şekilde yeniden yürüteceğiz, görevlendirmeleri yapacağız. Çok aktörlü olması süreci daha renkli ve çekişmeli hale getirebilir. Ama ilçe yönetiminin yapacağı işlerde bir değişikliğe yol açmaz. Herkes yapması gerekeni zaten biliyor. Bu kongreye hazırlıkta herhangi bir sıkıntı yaşamayız, yaşatacak bir durum olmayacaktır. Çok aktörlü olması ayrıca herhangi bir zorluğa yol açmaz. Delege seçiminde mahallelerde alternatif listeler çıkacaktır. Biraz çekişme yaşanabilir, biraz heyecan yüksek olabilir. O konuda da biz gereken tedbirlerimizi alacağız. Delege seçimlerinin kritik mahallelerde çakışmamasını sağlayacağız. Geçen dönemde de öyle yaptık. Büyük mahallelerin delege seçimlerine bizzat ben de katıldım. Bu seçimlerin ve hazırlıkların en iyi şekilde yapılması için ne gerekiyorsa yapacağız yönetim olarak, kimsenin şüphesi olmasın.”

“Demokrasi havasında gerçekleşecek”
Geçen dönem kongrelerinin demokrasi şenliği havasında gerçekleştiğini hatırlatan Çekin, “Bu sefer de öyle yapmayı umut ediyoruz. Herkes üzerine düşeni yapacaktır. Hem öncesinde hem de kongre gününde Arsuz´a yakışır bir tablo oluşmasını bekliyorum, temenni ediyorum” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22