CHP, adayları belirliyor

Yarın toplanacak CHP PM ve MYK, Hatay´ın 12 ilçesinde ´Millet İttiakı´nın adaylarını açıklayacak

SİYASET 26.01.2019 10:37:57 0
CHP, adayları belirliyor

Akın Bodur/İskenderun

CHP, 31 Mart pazar günü yapılacak yerel seçimlere katılacak adaylarını açıklayacak. AKP, MHP ve BBP´den oluşan ´Cumhur İttifakı´nın Hatay´da belirlediği ve kamuoyuna açıkladığı belediye başkan adaylarının ardından ´Millet İttifakı´nı oluşturan CHP ve İYİ Parti´nin adayları da bu yarın (27 Ocak Pazar) belirlenecek. CHP, daha önce Hatay´ın üç ilçesi ile büyükşehir belediyesi başkan adayını açıklamıştı.
Hatay´da büyükşehir ile Payas, Antakya ve Reyhanlı´da belediye başkan adaylarını belirleyen CHP, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 12 ismi, 27 Ocak Pazar günü yapılacak MYK ve PM toplantısınnda belirleyecek. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçelebi, partisinin Parti Meclisi´ni (PM) 27 Ocak Pazar günü yapılacak toplantıya çağırdı. PM üyelerine yapılan çağrıda, toplantının saat 15.00´da başlayacağı belirtildi. CHP´nin MYK toplantılarında Hatay´ın bazi ilçesindeki adayların isimlerinin belirlendiği, ancak PM´de görüşülmesinin ardından açıklanacağı öğrenildi.

İYİ Parti´ye 5 adaylık mı?
31 Mart seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına HBB başkanı Lütfü Savaş´ı, Payas´ Belediye Başkanlığı için Ali Oğuz´u, Reyhanlı Belediye Başkanlığı için Nihat Dağ´ı, Antakya Belediye Başkanlığı için de Hikmet Hatunoğlu´nu aday olarak açıklayan CHP, İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Yayladağı, Defne ve Samandağ ilçelerinde adaylarını pazar günü yapılacak toplantıda belirleyecek. CHP-İYİ Parti ittifakı kapsamında Hatay´da büyükşehir belediyesi ile İskenderun, Arsuz, Payas, Erzin, Antakya, Defne, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı´nda adayların CHP´den, Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde ise İYİ Partili olması bekleniyor.

'İradenin sandığa yansıması sağlanacak'
Antakya´da düzenlenen Hatay İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıması için her türlü tedbirin alınacağını ifade etti. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığındaki toplantıda konuşan vali Doğan, 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin Hatay Valiliği olarak tedbirlerin alınacağını, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıması için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Seçmen listelerine itirazlar bitti
31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde oy kullanacak olan ve isimleri Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) açıkladığı seçmen listesi kapsamında halka duyurulan listelere itiraz süresi de önceki gün sona erdi. İskenderun´da CHP, 168 seçmene itirazda bulunmuştu. YSK´nın takvimine göre itirazın son günü olan önceki gün İskenderun lçe Seçim Kurulu Başkanlığana yazılı başvuruda bulunduklarını söyleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kentteki seçmen listesinde fazla bir usulsüzlük olmadığını ifade etti. İskenderun´un 45 mahallesindeki seçmen listelerini tek tek incelediklerini, küçük ve münferit olaylar dışında büyük sorun olmadığını anlatan Mansuroğlu, seçmen listesinde usulsüz olarak yazılan ve belirledikleri isimlere yazılı itirazda bulunduklarını belirtti. İskenderun´da 168 seçmenin isimine itiraz ettiklerini belirten Mansuroğlu, 31 Mart seçimlerine yönelik mahallelerde çok iyi örgütlenmeleri gerektiğini, gönüllülük esasına dayalı çalışılan sandık kurullarında görev almak isteyenlerin partilerine başvuru yapmalarını da istedi.

Adayları son bildirim tarihi 19 Şubat
31 Mart yerel seçimlerine katılacak siyasi partiler adaylarını belirleyip, isimlerini kamuoyuna duyursa da, YSK´nın açıkladığı seçim takvimine göre adaylık il-ilçe seçim kurulları ile YSK´ya isimlerin bildirilmesiyle başlıyor. Seçim takvimine göre ise bu bildirim süresinin son tarihi 19 Şubat.
CHP´nin İskenderun adayını bir an önce belirlemesini istediklerini belirten İyi Parti İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Kıvrak, belirlenecek adayı destekleyeceklerini, ´Millet İttifakı´ için kapı kapı dolaşacaklarını açıkladı. Kıvrak, 31 Mart yerel seçimlerinin, olası bir genel seçimin hazırlığı ve provası niteliğinde olacağını ifade etti.

´Cumhur ittifakı´nda 13 AKP, 3 MHP adayı
31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Güler´i belirleyen AKP, Antakya´da yaptığı ´tanıtım toplantısında 15 ilçedeki belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklamıştı. AKP, ´cumhur ittifakı (AKP- MHP, BBP)´ kapsamında, 15 ilçenin 3´ünü MHP´ye vermişti.
Açıkladığı adaylarla, sekiz kentte belediye başkanlarını eleyen AKP, İskenderun´da Seyfi Dingil´in yerine, Fatih Tosyalı´yı; Belen´de Adnan Vurucu yerine İbrahim Gül´ü; Dörtyol´da Yaşar Toksoy´un yerine Fadıl Keskin´i; Erzin´de Kasım Şimşek´in yerine, Hüseyin Gökçe´yi; Kumlu´da İbrahim Paç´ın yerine Mehmet Deli´yi; Hassa´da Abdurahman Demirel´in yerine Mehmet Karataş´ı; Reyhanlı‘da Mehmet Çüter´in yerine Mehmet Hacıoğlu´nu; Yayladağı´nda Mehmet Kalkan´ın yerine, Mustafa Sayın´ı aday göstermişti. ´Cumhur İttifakı´nın adayları olarak MHP´li İbrahim Gül Belen Belediye Başkan adayı, Fadıl Keskin Dörtyol Belediye Başkan adayı, Mehmet Deli de Kumlu Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı.
´Cumhur İttifakı´nın 31 Mart yerel seçimleri için adayları şu isimler olmuştu:
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı: İbrahim Güler
İskenderun Belediye Başkan adayı: Fatih Tosyalı
Arsuz Belediye Başkan adayı: Necim Bozkurt
Belen Belediye Başkan adayı: İbrahim Gül (MHP)
Payas Belediye Başkan adayı: Bekir Altan
Dörtyol Belediye Başkan adayı: Fadıl Keskin (MHP)
Erzin Belediye Başkan adayı: Hüseyin Gökçe
Kırıkhan Belediye Başkan adayı: Ayhan Yavuz
Hassa Belediye Başkan adayı: Mehmet Karataş
Kumlu Belediye Başkan adayı: Mehmet Deli
Reyhanlı Belediye Başkan adayı: Mehmet Hacıoğlu
Altınözü Belediye Başkan adayı: Rıfat Sarı
Yayladağı Belediye Başkan adayı: Mustafa Sayın
Antakya Belediye Başkan adayı: İzzettin Yılmaz
Defne Belediye Başkan adayı: Ferit Oflazoğlu
Samandağ Belediye Başkan adayı: Mehmet Süt


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38