‘Cemaat baskısı´ intihara sürükledi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören, ailesi Hataylı 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdundaki baskılara dayanamadığı yönünde not bırakıp, hazırladığı video mesajı sonrası intihar ederek yaşamına son

GÜNCEL 12.01.2022 18:41:06 0
‘Cemaat baskısı´ intihara sürükledi

Ailesi Hatay´ın Belen ilçesinde ikamet eden öğrenci Enes Kara, intihar öncesi yazdığı notta, 'Özgür hissetmiyorum, 24 saatte kendime ayırabildiğim 3 saat falan. Buna ek olarak dönem sonlarında okuma programları oluyor ve bir hafta boyunca sabahtan akşama kadar buradaki kitaplardan okuyorsun, telefonuna falan da el koyuyorlar' ifadesine yer verdi.

Gül´den Kara ailesine taziye ziyareti

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Enes Kara´nın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. Gül, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Belen´de ikamet eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara kardeşimizin kederli ailesine, başsağlığı ziyaretinde bulunduk. Hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadığımız kardeşimize yüce Rabbimden rahmet dilerim.

EMEP gençliğinden açıklama

Emek Partisi Payas İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları, tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara´nın, gelecek kaygılarını ve ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarını anlattığı bir video çektikten sonra yazılı bir mesaj da bırakarak yaşamına son vermesini ´sosyal cinayet´ olarak niteledi. Emek Partisi Payas Gençlik Kollarından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Enes Kara, yaklaşık bir ay önce kaydettiği açıklanan video mesajında bir cemaat ibadetlere zorlandığı için ders çalışmaya vaktinin kalmadığını söylemişti. Bu yurtlarda arkadaşlarımızın sanat, bilim, felsefe, gibi şeylerle ilgilenme şansı hiç yok. Cemaatin öncelik verdiği öğrencilerin dini kitapları okuması, okul kitapları ve yardımcı kitaplar dışında ufukları dünya ile kesilmek isteniyor. Burada gençler sabah namazına kaldırılıyor. Namaz kılıyor, sohbetlere katılmak zorunda kalıyorlar. Farklı ziyaretler yapılacaksa onlar yapılıyor. Gençlerin bireysel bir yaşamı, kendisine ait bir zamanı olmuyor. Cemaat yurtları bir devlet politikası olarak destek görüyor. Devlet barınma sorununu çözmeyerek, yurt yapmayarak bu tür cemaatlerin kucağına gençleri atıyor. Yaşamına son veren Kara´nın ağzından duyduğumuz her söz Türkiye gençliğinden çalınan yaşamın, dinci gericilikle, şiddet ve baskıyla, hak gasplarıyla tek adam yönetimine nasıl nefes olduğunu anlatıyor.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00