´Çalışmak değil, boş durmak yorar´

18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB), İskenderun´da ziyaret ve yürüyüş, yemek dağıtımı etkinliği düzenledi.

21.09.2017 10:24:56 0
´Çalışmak değil, boş durmak yorar´

Berkay Arıkan/İskenderun

HESOB yöneticileri, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk´e yaptığı ziyarette, kaymakama ´ahilik kaftanı´ giydirildi. Esnaf çocuğu olduğunu belirten ve çocukluğundaki esnafı anlatan kaymakam Soytürk, ziyarette, 'Esnaf çalışınca değil, boş kalınca yorgun düşer. Çocukluğumuzun bakkal amcaları vardı. Hani sabahın ilk ışıkları ile kepenklerini açan, bakkala girdiğinizde bir aile sıcaklığı hissederdiniz. Şimdiyse modern alışveriş merkezleri sistamtik sepet doldurmaya dönüşen bir ticaret oluştu. Her geçen gün çarşı merkezleri arttıkça küçük esnafın sıkıntıları büyüyor. Bu nedenle yerelde küçük esnafımıza sahip çıkmalıyız' değerlendirmesini yaptı.
Ahiliğin, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu taşıyan, Anadolu birliğini ve toplumsal yapıyı yeniden kuran yapısı ile çok fonksiyonlu bir kurum olduğunu ifade eden Soytürk, 'Ahilik, temeli yardımlaşmaya dayanan bir esnaf teşkilatıdır. Dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik, ülkemizi ulus yapan en önemli öğedir. Geçmişten günümüze kadar ulaşan bu kültürü hiçbir zaman kaybetmeyelim' dedi ve Ahilik Haftasını kutladı.
HESOB, İskenderun´da Esnaf Yürüyüşü düzenledi, Atatürk Anıtındaki etkinlikte ise katılanlara döner, pilav ve künefe dağıttı. Buradaki törende, 1970 yılında ticaret odasına üye olan ve esnaflıkta 47. yılını doldurup, Türkiye´deki Ttcaret odalarında en eski ve aktif esnaflar sıralamasında 27. sırada yer alan İskenderunlu ayakkabıcı Nihat Açıkalın´a kaftan giydirildi ve ´Onur ödülü´ verildi. Törene, İskenderun kaymakamı Soytürk, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ahrazoğlu ve Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Turgay Dereli, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur da katıldı.


Anahtar Kelimeler: Çalışmak değil durmak yorar

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23