Bulgurcu: Hatay için tek vücut olmalıyız

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği ATSİAD´ın düzenlediği yemekli toplantıda Hatay hakkını İstiyor imza kampanyası değerlendirilerek destek açıklaması yapıldı. Dernek Başkanı Züher Bulgurcu, “Olumsuzluklara Hatay´ın g

EKONOMI 19.08.2017 08:19:28 0
Bulgurcu: Hatay için tek vücut olmalıyız

 

ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu, Hatay´ın dönemsel krizlerden pek etkilenmemesine karşın, Ortadoğu ve Suriye´deki çatışma ortamı, Rusya ile ilişkilerdeki sıkıntıların ardından içine düştüğü darboğaza işaret ettiği geçede Hatay´ın tüm kesimleriyle birlikte hareket etmesinin şartına dikkat çekti. HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın kampanyaya destek çağrısı yaptığı geceye CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz´ın yanı sıra çok sayıda iş adamı ve STK temsilcisi de katıldı.
Ekonominin canlanması adına başlatılan imza kampanyasını desteklediklerini belirten Başkan Bulgurcu, şöyle konuştu: “Doğal liman özelliği taşıyan İskenderun limanımız, Türkiye´nin en önemli limanları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak Hassa Tünel Projesinin hayata geçirilmesiyle ilimiz lojistik bir yer haline gelecek ve bölgemizdeki firmaların iç ve dış piyasadaki rekabet güçleri büyük ölçüde artacaktır. Bu güne kadar ülkede yaşanılan ekonomik krizlerden, Hatay´ımız pek etkilenmedi. Ancak bu durum, komşumuz Suriye´deki savaşın başlamasıyla bozuldu. Hemen ardından Rusya ile yaşanılan sıkıntılarla birlikte il olarak ekonomik düşüşümüz başladı. Tüm bu olumsuzluklara Hatay´ın geleceği için tek vücut olmalıyız. Başkanımızın, şehrin geleceğine katkı sağlanması adına başlattığı imza kampanyasının ekonomik sorunlarımıza çözüm olacağına inanıyorum. ATSİAD ailesi olarak bizlerde HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın başlatmış olduğu imza kampanyasını destekliyor gerekli çalışmaları yapacağımızın garantisini veriyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04