Bugün Paskalya Bayramı

Hristiyanlığın en eski ve en önemli bayramı kabul edilen Paskalya Bayramı da bu yıl koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanıyor. Katoliklerin bugün kutladığı Paskalyayı Ortodokslar 19 Nisan Pazar günü kutlayacak

GÜNCEL 12.04.2020 12:57:04 0
Bugün Paskalya Bayramı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Paskalya Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hristiyan vatandaşlarımızın en büyük bayramı olan ve İsa Peygamber´in son yemeğini, ölümünü, insanlar için kendini feda edişini ve üç gün sonra dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı´nı en samimi duygularımla kutluyorum.

Paylaşım, dayanışma ve sebat gibi seçkin manevi değerleri günümüze taşıyan Paskalya ruhunun, halkımızı birbirine bağlayan kardeşlik hislerini daha da pekiştireceğine inanıyorum.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan son gelişmeler saygı ve sevgi ile birlik olmayı, kardeşçe birbirimizi desteklediğimiz nispette güçlü olacağımızı göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Hristiyan hemşehrilerim başta olmak üzere tüm Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı´nı bir kez daha kutluyor ve bu bayramın ilimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Savaş: Mutlu anlarımızı paylaşacağız

Hatay´ı tüm dinlerin ve etnik unsurların birbiri ile dayanışma ve huzur içerisinde yaşadığı nadide bir kent olarak tanımlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Paskalya Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Savaş mesajında, “Birçok medeniyeti topraklarında ağırlamış olan şehrimizde farklılıklarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl tüm dünyanın olumsuz etkilendiği koronavirüs salgınına karşı aldığımız önlemler dolayısıyla bayramlarımızı bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşasak da inanıyoruz ki bu günler geçecek. Ve bizler sağlıklı günlerde yeniden bir araya gelerek güzel günlerimizi, mutlu anlarımızı paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Hristiyan hemşehrilerim başta olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı´nı kutluyor, bayramlarımızın dünyaya sevgi, barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yönden: Bayramlar ortak duygularla kutlanıyor

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de Paskalya Bayramı kutlamasında bölgede Müslüman, Hristiyan ve Musevilerin dünyada eşine pek rastlanmayan bir kaynaşma, hoşgörü ve saygı örneği sergilediğine dikkat çekti, dini bayramların, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğe tanıklık ettiğini söyledi.

Yönden, mesajında şunları ifade etti: “Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanç mensubu vatandaşlarımızla aynı gelenek ve göreneklerin,aynı sevinç ve üzüntünün ortak bir hissiyat ile yaşanması toplumsal, tarihsel ve kültürel zenginliğimizin paylaşılmasına vesile olmaktadır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği güzide şehrimizde, bu müstesna günlerde sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla birleşmek ve bütünleşmek; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüz şartlarında tüm dünyaya ve tüm insanlığa önemli mesajlar vereceği şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm Hristiyan âlemi ve zengin kültürümüze varlıklarıyla anlam katan farklı din ve inanç mensubu vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını içten dileklerimle kutluyor, barış, huzur ve mutluluğumuzun daim olmasını temenni ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Sarı: Bayramlarımız birliğimiz güçlendiriyor

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da mesajında Paskalya Bayramını kutlayarak, “İlçemiz farklı dinlerin, kültürlerin bir arada yaşadığı medeniyetler şehri, nezih ve nadide yerlerden birisidir. Bayramlarımız, değerlerimiz birlikteliğimizin daha da güçlenmesine vesile olur. Ulusal birliktelik ve sağduyuya en çok ihtiyaç duyulduğu bu dönemde, bu güzelliği, bu hoşgörüyü hep birlikte daha da ileriye taşıyacağız. Bu bağlamda Arsuzlu Hristiyan cemaatine mensup hemşehrilerim başta olmak üzere tum Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını en içten dileklerimle kutlar huzur ve sağlık temenni ederim” dedi.

Güven´den kardeşlik vurgusu

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de mesajında, şu ifadeleri paylaştı: 'Hoşgörü coğrafyamızda paylaşım, dayanışma ve sebat gibi seçkin manevi değerleri günümüze taşıyan Paskalya ruhunun, halkımızı birbirine bağlayan kardeşlik hislerini daha da pekiştireceğine inanıyor, tüm Hristiyan hemşerilerimin Paskalya Bayramı´nı tebrik ediyorum.'

Tosyalı: Biz birlikte İskenderun´uz

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Paskalya Bayramını kutlayarak, “Biz birlikte İskenderun´uz” dedi. Tosyalı´nın mesajı şöyle:

“Hıristiyan vatandaşlarımızın en önemli bayramlarından olan Paskalya Bayramında, kentimizde yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımızın coşkusuna ortak oluyoruz.
Hıristiyan vatandaşlarımızla birlikte İskenderun´da farklı inançtaki vatandaşlarımız yıllardır barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadırlar.
İnsanlık için, barış için, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için dua eden tüm gönül insanlarına müteşekkiriz. Paskalya Bayramı vesilesiyle bir kez daha bu birlikteliği hiç kimsenin bozamayacağını, bu kardeşliğe ve dayanışmaya hiçbir gücün kast edemeyeceğini vurguluyoruz.”

Yeloğlu ve Yayman´dan kutlama

Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayramlardan olan Paskalya Bayramı, AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından da kutlandı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, 'Tüm Hristiyan vatandaşlarımızın ve özellikle dinlere, dillere ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatayımızdaki kıymetli Hristiyan hemşehrilerimizin Paskalya Bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim' ifadeleri kullanıldı.

 


Anahtar Kelimeler: Bugün Paskalya Bayramı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04