Bugün 19.00-21.00 arasında ´İklim için ses ver´

'Daha İyi Bir Çevre Seninle Başlar' projesine destek amacıyla Hatay´ın 15 ilçesinden de protestoya katılım yapılması bekleniyor.

DÜNYA 8.09.2018 09:33:47 0
Bugün 19.00-21.00 arasında ´İklim için ses ver´

Akın Bodur/İskenderun
Türkiye´de İklim değişikliği alanında kapasitesinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında yürüttülen 'Daha İyi Bir Çevre Seninle Başlar' proje ekibi, “İklim hareketinin sesi yerelden yükselir” sloganıyla bugün “İklim için ses ver!” açıklaması yapacak.
Selda Asker, Ahmet Saldıran, Türker Kanmaz ve Eren Bağdadioğlu´ndan oluşan 'Daha İyi Bir Çevre Seninle Başlar' proje ekibi, 12-14 Eylül´de Kaliforniya Valisi Jerry Brown´ın çağrısıyla Kaliforniya´da düzenlenecek Global Climate Action Summit (Küresel İklim Eylem Zirvesi) öncesinde bugün Hatay´da etkinlik yapacak ve iklim için ses vermeye çalışacak. 'Daha İyi Bir Çevre Seninle Başlar' projesine destek amacıyla Hatay´ın 15 ilçesinden protestoya katılım yapılması bekleniyor.
Proje ekibi yaptığı açıklamada, 'Bizler de Hatay´dan etkinlik gününde ´İklim için ses ver´ diyeceğiz. Hatay halkına çağrımız bugün 19.00- 21.00 saatleri arasında değişen iklime dur demek için enerji harcaması yapmayın. O saatler arasında elektrik, su tüketiminizi asgariye indirip iklim için ses verin. Bu eylemin amacı, ülkemizi de esir alan ve küresel bir krize dönüşen iklim değişikliğine karşı yerel yönetimleri en kısa sürede harekete geçmeye çağırmak ve yerel yönetimlerin fosilsiz bir gelecek inşa etme sözü vermesini talep etmek.”

“Önümüzde iki yol var”
İklim krizinin kendini sellerle, aşırı sıcaklarla, orman yangınlarıyla, ani hava değişimleriyle her geçen gün daha fazla hissettirdiği de kaydedilen açıklamada iki yola dikkat çekildi: “Önümüzde iki yol var; ya umursamayacağız ve gelecek nesillere kabarık bir iklim faturası ve yaşamın gün geçtikçe zorlaştığı bir dünya bırakacağız ya da dünyamız, çocuklarımız, geleceğimiz için iklim için ses vereceğiz. Bu sebeple, bugün gerçekleşecek Küresel Etkinlik Günü´nü önemsiyor ve başta yerel yönetimler olmak üzere herkesi iklim hareketinin sesini yükseltmeye davet ediyoruz. İklim değişikliğine hazır değiliz ve hazırlanmak için zamanımız yok. Dünya yönetimlerince bir değişim gerçekleşeceğine inanıyoruz, ancak; bunun tepeden inme bir şekilde gelmeyeceğini de biliyoruz, bu sebeple 8 Eylül´de tüm dünyada aynı anda halkın sesi olarak Hatay´dan yankılanmayı hedefliyoruz. Avrupa Birliğinin finanse ettiği projemiz içerisinde bir yıldır Hatay´da iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere, halka, yerel yöneticilere yönelik birçok faaliyet yaptık. 12- 14 Eylülde projemizin bitim tarihiyle görüşmesi yapılacak İklim değişikliği zirvesinin, farklı bir anlamda dünya üzerinde iklim için karar verilme tarihinin aynı güne denk gelmesi umuyoruz ki sesimize ses, çevremize, doğamıza, dünyamıza gelecek için bilincin arttırılmasını beraberinde getirir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57