“Bu süreci birlikte ve daha güçlü bir şekilde atlatacağız”

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cumartesi ve Pazar günü çalışma ekiplerinin takviye edilerek görev sürütüldüğü bilgisini paylaşan Başkan Güven, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması çağrısını yineledi, evde kalınmas?

GÜNCEL 13.04.2020 15:11:05 0
“Bu süreci birlikte ve daha güçlü bir şekilde atlatacağız”

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, salgına dönüşen koronavirüsle mücadele kapsamında hem belediye olarak hem diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışmaları program dahilinde sürdürdüklerini belirtti. Güven, “Bu süreci hep birlikte daha güçlü bir şekilde atlatacağız. Ama tüm vatandaşlarımızdan ricam, zaruri olmadıkça sokağa çıkmamaları ve kurallara uymalarıdır” dedi.

Günden güne daha da sertleşen koronavirüs salgınını en az hasarla atlatmak adına tüm Türkiye´de olduğu gibi Arsuz´da da gerekli tüm adımları attıklarını ifade eden Başkan Güven, “Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz bu zorlu süreçte üstüne düşen tüm görevleri yerine getirmiş ve bu süreç devam ettiği sürece yerine getirecektir. Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, kurallara uymayan esnaflarımızın olup olmadığını denetlemekle birlikte, zaruri ihtiyacı olan ve dışarı çıkamayan vatandaşlarımıza her tülü yardımı yapmış ve isteklerini yerine getirmiştir. Gerek ilaç, ekmek götürerek, gerekse emekli maaşlarını çekerek bu kurallara uyması ve dışarı çıkmaması sağlanmıştır. Bununla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, çöp konteynerlerinin etrafını mikroplardan temizlemek adına ilaçlama gerçekleştirmiştir. Ayrıca çevreye kötü kokular yayan atıklar ve tüm maddelerden temizlemek adına gerekli tüm sorumluluğu yerine getirmişlerdir” ifadesini belirtti.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediye ekiplerinin ortak programla sokaklar, kamu kurum ve kuruluşları, ortak yaşam alanları ile halkın yoğun kullandığı birimlerin dezenfekte edildiği bilgisini de paylaşan Güven, dezenfekte işlemlerinin ilçe genelinde üç günde bir gerçekleştirildiğini kaydetti.

Belediyemiz Karaağaç Ek Hizmet Binasında ve Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde kurulan atölyelerde gönüllü çalışanlarla maske üretiminin sürdürüldüğünü ve özellikle toplu kullanım alanlarında dağıtımının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Güven, hayırseverin de destek verdiği yardım kolilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını sözlerine ekledi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04