Bu akşam Reagip Kandili

Regaip Kandili bu akşam kutlanacak.

GÜNCEL 22.03.2018 10:28:44 0
Bu akşam Reagip Kandili

 

22 Mart Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece kutlanacak kandil dolayısıyla yayımlanan mesajlarda sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı, dünyada barışın ve huzurun sağlanması dileklerinde bulunuldu.

AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Regaip Kandili kutlama mesajında, “Feyz ve bereketini değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de bu gece idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi Regaib Kandili´dir. Bu geceyi, Peygamber Efendimiz´in ‘şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şaban´ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi´ hadis-i şerifinin de bilincinde olarak bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz. Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temenni ederim” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, bu günün bereket ve faziletiyle yeryüzünde devam eden şiddet ve terörün son bulması ve tüm dünyanın huzur ve barışla dolmasına vesile olması dileğinde bulundu. Milletvekili Ertem, mesajında şunları ifade etti: “Regaip Kandili, manevi duyguların canlanmasını, insanların hata ve günahlarını sorgulayıp kendisini yenilemesini sağlayan özel gecelerden biridir. Peygamberimiz bu mübarek gecede yapılan dua ve ibadetlerin kabul edileceğini müjdelemiştir. Bu rahmet gecesini en güzel şekilde değerlendirmek, hem kendimiz, hem de tüm insanlık için büyük hayırlar getirecektir. Müstesna gecelerimizden biri olan Regaip Kandili´nin manevi bereket ve faziletiyle insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının güçlenmesine, yeryüzünde devam eden şiddet ve terörün son bulması ve tüm dünyanın huzur ve barışla dolmasına vesile olması temenni ederim.”

Soytürk´ten saygı ve hoşgörü vurgusu
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, 'Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz' açıklamasını yaptı. Kaymakam Soytürk, bu kutsal zaman dilimi dolayısıyla sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterilmesinin önemine dikkat çekti. Kaymakam Soytürk, şunları kaydetti: “Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandili´nde Cenâb-ı Hak´ka yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz.”

Savaş: Barış ve huzur için dua edelim
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, üç ayların, İslam âlemine ve tüm insanlığa bereketin bahşedildiği en anlamlı zaman dilimi olduğunu belirtti. Başkan Savaş, mesajında, “Bu gece kalbimizin sevgi, huzur, birliktelik ve içtenlikle dolacağı en güzide gecelerden bir tanesidir. Bu güzel gece dünyevi arzu, istek, emel ve tutkularımızı gözden geçirmemize vesile olur. Birlik ve beraberliğimizi sıkı sıkıya arttıran; sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarımızı güçlendiren bu kutsal gece vesilesiyle kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakarak tüm dünyada barışın ve huzurun sağlanması, birlik ve beraberliğimizin devamlılığı için dua edelim. Dualarımız, gelecek güzel günlerin köprüsü olsun” ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: akşam Reagip Kandili

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04