Brezilya-Şili İş Forumu Aymen´in başkanlığında

Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı ve Tim Denetim Kurulu üyesi Bülent Aymen, 11-16 Mart 2018 tarihlerinde Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ile d?

EKONOMI 22.03.2018 10:16:28 0
Brezilya-Şili İş Forumu Aymen´in başkanlığında

Aymen, Brezilya´da gerçekleştirilen iş forumunda iki ülke arasındaki dış ticaret verilerini aktararak yüksek gümrük vergilerinin daha makul seviyelere çekilmesini ve tarife dışı engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti. 

Ticaret Heyeti´nin çalışma programına ilişkin AKİB´den yapılanyazılı bilgilendirmeye göre, Sao Paulo Ticaret Odası Başkan Vekili Sn. Roberto Ticoulat´ın ve TİM Denetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen´in açılış konuşmalarıyla başlayan Türkiye – Brezilya İş Forumu ve ikili iş görüşmelerine, Türkiye´den demir-çelik, hazır giyim ve tekstil, makine ve aksamları, elektrik-elektronik, otomotiv, kozmetik, kimyevi ürünler, çimento, madencilik, medikal, petrokimya, alüminyum, küçük ev aletleri, yaş meyve-sebze ile zeytin ve zeytinyağı sektörlerinde faaliyet gösteren 21 firmadan 27 Türk işadamı/işkadını katıldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi adına Heyet Başkanı Bülent Aymen ve Sao Paulo Ticaret Odası Başkan Vekili Roberto Ticoulat tarafından iş birliği zaptının (MOU) imzalandığı ziyaretlerin ikincisi Şili´ye gerçekleştirildi. 80 Şilili firma temsilcisinin katıldığı program kapsamında Aymen, Şili Sanayiciler Federasyonu (SOFOFA)´na nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Aymen, iki ülke olarak en büyük hedefin 2012 yılında yakalanan 650 milyon dolarlık ticaret hacminin çok daha üstüne çıkmak olduğunu kaydetti. Aymen, 2017 yılında yakalanan 520 milyon dolarlık hacmin iki ülke arasında yarı yarıya paylaşıldığının altını çizerek, “Latin Amerika´da STA imzaladığımız ilk ülke olan Şili ile üçüncü ülkelerde de ortak projeler yürütebiliriz” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23