Borsa üyelerine ‘Nefes Kredisi´

skenderun Ticaret Borsası, 2016 yılının son toplantısını yaptı.

EKONOMI 3.01.2017 08:05:08 0
Borsa üyelerine ‘Nefes Kredisi´

Borsa yönetimi ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Ticaret Borsası Genel Sekreter Engin Vayısoğlu, 2017´in ülke ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. İskenderun Ticaret Borsası üyelerine, borsa ile bankalar arasında imzalanan TOBB Nefes Kredisi hakkında da bilgi verildi.

Ziraat Bankası ve Denizbank ile KOBİ´lerin finansman sorunlarının giderilmesine yönelik olarak yürürlüğe giren TOBB Nefes Kredisi hakkında bilgiler veren Denizbank İskenderun Şubesi Müdürü Ayhan Çimer, “Nefes Kredisi´ne Ziraat Bankası ve Denizbank´ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecek. Kredi, 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak olup, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır. Kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90´dır. Krediye başvurmak için, üyelerin Odadan ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir´ ibaresi yer alan belgeyi alması gerekmektedir. Daha sonra Ziraat Bankası ve Denizbank´ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmekte” dedi.

İskenderun Ticaret Borsa Genel Sekreteri Vayisoğlu da, “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntı. Bu sıkıntıları aşmak için tüm imkanlarımız ile üyemizin yanında olacağız' dedi.

Toplantıda, ‘Toplam Kalite Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon; ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Hizmet Sektörü´ konusunda da danışmanlık alınacak kişi olan kalite uzmanı Sezen Turunç bir sunum yaptı. Turunç, “Borsanın güçlü ve zayıf yönleri (Swort Analizi), yıllık ve 4 yıllık hedefler, stratejik plan, Web sitesi çalışmalarının iyileştirilmesi ve risk analizlerinin yapılması, üyelere yönelik beklenti ve anketler yapılarak, eğitim ihtiyaçları veya daha farklı borsadan beklentileri ortaya çıkartılacaktır” dedi ve danışmanlık hizmetini beş ayrı başlıkta anlattı. 


Anahtar Kelimeler: Borsa üyelerine Nefes Kredisi

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00