'Borç emekçi kesimin değil'

Tüm Emekliler Sendikası Hatay Temsilciliği, ülkede tüm kesimlerin pahalılık ve zamlardan şikayet ederken, hükümetin “kriz yok, spekülasyon var” demesinin sorunun ne kadar ciddiye alındığını göstermekte olduğunu belirtti.

EKONOMI 10.10.2018 10:40:01 0

İskenderun/SES

Sendikanın temsilciliği adına açıklama yapan Meryem Kılıç, gazetemize gönderdiği yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Bu krizi, sadece dolar krizi, rahip krizi veya dış güçlerin tezgahı demekle tanımlama ve bu konuda milli dava demekle açıklanamaz, olsa olsa yasağı savmak ve geçici olarak süre kazanıp iktidarlarını sürdürmekten öteye geçemeyecektir. Meselenin özü; Tamamen dış finansmana bağlı, üretimi değil borçlanmayı esas alan, ranta ve betona dayalı, dışa bağımlı bir ekonomik modeldir. Dış kaynakların eskisi kadar ucuz ve sürekli olmaması nedeniyle bu noktaya gelindi. Asıl sorun, uluslararası konjonktür uygunken, yani döviz ucuzken ve faizler düşükken altına girilen büyük borçlardır. Bu borç emekçi kesimin borcu değil, aksine borçlanan yüzde 1.´lik kesimin borcudur ve onlar ödemelidir. Gelirlerin paylaşımında, adalette ve eşit yurttaşlık konusunda ayni gemide bulunmuyoruz ama, nedense kriz ve borç ödeme konusunda aynı gemide olduğumuz ısrarla söylenmekte ve bunun milli mesele olduğu için hep beraber gögüslemek gerektiği vurgulanmaktadır. Emekli ve emekçiler olarak bunlara inanmıyoruz ve bu söylemlere karnımız toktur.'
Tüm kamu kaynaklarının toplandığı Varlık Fonu yönetimine atamanın fon başkanı olan Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığını ve başkan yardımcılığına da bakanlık görevinde bulunan damadını getirdiğini ifade eden Kılıç, açıklamasında. 'Böyle bir uygulamanın bırakın demokratik ülkelerde olmasını, Afrika ülkelerinde bile yoktur. Tasarruf yapılacaksa önce devletin rantabl olmayan (Kanal İstanbul vb.) yatırımlarından başlamak lazım ve bir an önce bunların durdurulması gerektiğini anlamaları gerekir' görüüşünü kaydetti.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00