Bisiklet sporcusuna saldırıya dernekten kınama

İstanbul´dan Hatay´a misafir olarak gelen triatlon bisiklet sporcusu Taner Beştek (53), bisikletiyle dünyanın en uzun bisiklet kulvarının bulunduğu Kale mahallesi-Çevlik arasındaki piste gitmek isterken, Arsuz´da bir minibüs şöförünün s?

SPOR 4.08.2020 10:40:45 0
Bisiklet sporcusuna saldırıya dernekten kınama

İskenderun/SES

Sporçu Beştek´i bıçakladığı belirtilen minibüs şoförü T.O. güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, İskenderun´da hastaneye kaldırılan Beştek´in tedavisi ise yoğun bakımda sürüyor.
Olayın önceki gün öğle saatlerinde Arsuz´un Konacık ve Işıklı mahallesi arasındaki bölgede yaşandığını belirten İskenderun Bisiklet Kulübü üyeleri, minibüste 3 kişinin bulunduğunu ancak saldırının şoför tarafından yapıldığını öğrendiklerini ifade etti. Olayın Arsuz´da yaşanmasından üzüntü duyduklarını belirten İskenderun Bisiklet Kulübü yönetimide, 'İstanbul´dan misafir olarak şehrimize gelen triatlon sporcusu Taner Beştek, Arsuz kooperatifine kayıtlı bir minibüs tarafından sıkıştırılarak bankete düşürülmüştür. Ardından çıkan tartışmada Beştek, minibüsçü tarafından vücudunun beş yerinden bıçakla ağır yaralanmıştır. Yoğun bakımda gözlem altında olan Beştek´in başına gelen olay ne kadar önlem alırsak alalım, biz bisiklet sporcularının her zaman başına gelen olayların biraz dana büyümüş halidir. Aynı zamanda bu olay, sadece şehrimizi değim, tüm Türkiye´yi tehdit eden ve yolların sahili oldukları psikolojisini bir türlü atamayan, her türlü hız ve trafik ihlalini hak olarak gören minibüsçü terörünün bir bir yansımasıdır. Unutulmamalıdır ki bisiklet de bir araçtır ve üstündeki bir insandır.' ifadesine yer verildi. Sporcu yetiştirmek ve İskenderun, Arsuz ve Samandağ gibi bisiklet sporu için elverişli olan şehirleri tanıtmak için uğraştıkları anlatılan İskenderun Bisiklet Kulübünün açıklamasında şunlara yer verildi: 'Halen araçlarında bıçak, sopa ve birçok tehlikeli alet bulunduran şehir magandalarıyla mücadele ediyor olmanın da ayrıca üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu tarz insanlara, şehirlerin güzide insanlarını taşıma görevini veriyor ve canlarını emanet ediyor olmak oa ayrıca üstündü durulması gereken bir konudur. İskenderun Bisiklet Kulübü, bu vahim olayın sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bu tarz olayın tekrar yaşanmaması için Hatay´ın en üst makamından başlayarak tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Şehir dışından insanların bisiklet sürmek için geldiği bir yer olan İskenderun, Arsuz, Samandağ bölgesinin bir daha böyle elim ve utanç verici bir olayla anılmaması herkese düşün büyük bir sorumluluktur. Şehirleri tanıtmak için zaman, para ve emek harcanır ancak rezil olması için bir maganda yeterli olabilmektedir.'
Triatlon ise, kuvvet ve dayanıklılık gerektiren kişisel bir spor olup, sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir spor branşı olup, ağırlıklı olarak bisiklet, yüzme ve atletizmi kapsıyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Arsuz´un Kale mahallesi ile Samandağ´ın Çevlik bölgesi arasındaki 26 kilometrelik yolda, dünyanın en uzun bisiklet kulvarı da yapılmıştı. Hatay Valiliği tarafından, İçişleri Bakanlığı bütçesiyle yapılan ve 93.559.528 liraya mal olan yola Ulaştırma Bakanlığı da destek vermişti. Hatay Valisi Rahmi Doğan, yolun açılışında yapıldığı konuşmada, yolda 1.450 adet trafik işaret levhası, 8.826 metre oto korkuluk, 25 kilometre bisiklet yolu ve yol çizgi çalışmasının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını belirtmiş ve yolun çeşitli yerlerinin 5 adet sosyal tesis yapılmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından valilik ve kaymakamlığa kiralandığını belirtmişti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00