Birliklere sevkiyat sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesinde sürdürdüğü askeri sevkiyatı devam ediyor.

HATAY 16.01.2018 17:26:50 0
Birliklere sevkiyat sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

İdlip operasyonunun ardından Afrin´e yönelik operasyonun yapılacağı hükümet yetkililerince dillendirilirken, Hatay´ın sınırdaki ilçeleri Hassa, Reyhanlı, Kırıkhan ve Kumlu bölgesindeki askeri varlığı, tank, top ve zırhlı araçlarla destekleniyor.
Gaziantep ve Şanlıurfa bölgesinden Hatay´a gönderilen tank ve zırhı araçlar, sınırdaki askeri birliklere gönderildi. Güvenlik tedbirleri arasındaki askeri konvoyda tank, zırhlı araç, konteyner ve askerler bulundu. Bölgeye askeri sevkiyatların devam etmesi bekleniyor.
İki gün üst üste Arfin´deki PYD mevzilerini bombalayan TSK´nın topçu ve tankçı birlikleri, namlularını aynı bölgeye çevirmeyi sürdürüyor. Sınır birliklerine ´teyakkuz´ talimatının verildiği öğrenildi.

'ABD´ye ciddi mesaj olacak'
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonuyla sınırlarımızı temizleyeceğini ve terörün kökünü kazacağını ifade etti. Fırat Kalkanı operasyonuyla Cerablus, El Bab hattının IŞİD´dan temizlendiğini, sıranın Afrin hattının PKK´nın Suriye kolu olan PYD/YPG´den temizlenmesine geldiğini ifade eden ve Afrin hattında PKK´nın burada konuşlanmasına müsaade edilmeyeceğini kaydeden Yetim, 'Bölge; PKK, PYD ve diğer unsurların dış güçlerin de desteğini alıp Türkiye aleyhine pozisyon gerçekleştirildiği bölgelerdir. Burnumuzun dibinde oluşturulmaya çalışılan terör devletçiğine müsaade etmeyeceğimiz aşikar. Yapılacak bu operasyon, PYD ve YPG´ye destek veren ABD´ye de ciddi mesaj olacaktır. Teröristler yuvalanmakta olduğu alanlarda kurutulacaktır. Fırat Kalkan operasyonuyla ciddi başarılar elde ettik. Bu başarıların korunması için bu operasyon gerekliydi. Bu operasyonla birlikte PKK ve PYD´nin bütün unsurları topyekun temizlenmeli. Afrin kesinlikle doğru hedeftir. Operasyon teröre büyük bir darbe vuracaktır. Teröristlerin ülkemize girmesinin önünü yüzde 100 kesecektir. Fırat Kalkan operasyonundan zaferle dönen mehmetçik, şimdi Afrin de ikinci bir destan yazacak ve terörün kökünü kazacak. Allah yar ve yardımcıları olsun. Dualarımız mehmetçiklerimiz için' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Birliklere sevkiyat sürüyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00