Berfin için önerge

İskenderun´da yüzüne kezzap atılmıştı

GÜNCEL 3.05.2019 10:29:46 0
Berfin için önerge

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´da dersaneden evine giderken, yaşadığı sokak yakınlarında yüzüne asit (kezzap) atılarak dükülmesi üzerine bir gözünü kaybeden, diğer göz korneası erimeye başlayan, üzünün tamamında ve boynunda ciddi yanıklar oluşması nedeniyle tedavisi ve ameliyatı için 390 lira gereken Berfin Ö.´nün durumu, soru önergesiyle parlamentoya yansıdı. Samandağlı olan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´ya yönelttiği önergede, 'Berfin ve benzer şekilde erkek şiddeti sonucu yaralanan kadınların tedavilerinin tamamı neden devlet tarafından karşılanmamaktadır? Yaşadığı saldırının izlerini bedeninde taşıyan kadınların hayata yeniden başlayabilmelerini sağlamak devletin görevlerinden değil midir?' diye sordu. İskenderun Kadın Platformu, Berfin´in tedavisine katkı sunmak amacıyla dayanışma kahvaltısı düzenlemiş, 1 Mayıs tertip komitesi de kentte yapılan mitingde destek çağrısı yapmıştı. Berfin için yardım toplama kampanyası yapılabilmesi için başvuru yapıldığı, ancak kararın henüz çıkmadığı biliniyor.
Berfin Ö.´nün, İskenderun´da, 15 Ocak 2019´da yaşadığı olayda saldırıyı Ozan Ç. adlı kişinin ´reddedildiği için´ yaptığını ve tutuklandığını, ancak yargılamanın henüz başlamadığını ifade eden milletvekili Oruç, önergesinde, 'Berfin, saldırıda oluşan yanıklar ve gözleri ile ilgili çok sayıda ameliyat geçirmiştir. Ancak Berfin´in tedavi sürecinde birçok ameliyat daha geçirmesi gerekmektedir. Maliyeti yaklaşık 390 bin TL olan ameliyatlar ise ´estetik ameliyat´ olması nedeniyle karşılanmamaktadır. Bu nedenle İskenderun Kadın Platformu Berfin ile dayanışma kampanyası başlatmak istemiş, gerekli başvuruları yapmıştır. Platform, sosyal medyada konuyu gündeme getirmiş ve destek almaya çalışmaktadır' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Berfin Ö. ve benzer şekilde erkek şiddeti sonucu yaralanan kadınların tedavilerinin tamamı neden devlet tarafından karşılanmamaktadır? Yaşadığı saldırının izlerini bedeninde taşıyan kadınların hayata yeniden başlayabilmelerini sağlamak devletin görevlerinden değil midir? Erkek şiddetine maruz kalmış ve bu nedenle tedavi olmaları gereken kadınlarla ilgili özel çalışmalarınız var mıdır? Bu kadınların hem fiziksel hem de psikolojik tedavilerinin tamamının yapılması için Bakanlığınızın Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile eşgüdümlü çalışmaları var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir? Yoksa neden yoktur? Görme kaybı olan gözünde kornea erimesi teşhisi konan Berfin´in ancak erken müdahale ile gözünün kurtarılması mümkündür. Ancak Berfin´in tedavi masraflarını karşılamak üzere yapılmak istenen bağış kampanyasının başlayabilmesi için izlenmesi gereken prosedürler nedeniyle süreç uzamaktadır. Bakanlığınızca verilecek iznin alınabilmesi neden bu denli uzamaktadır? ardım kampanyaları; İlçeye başvuru, ardından İl´e sonrasında Valiliğin Bakanlıkla paylaşması ve Bakanlığınızca Kurul onayı, uygun görüşünün ardından verilen izinle yapılabilmektedir. Söz konusu yardım kampanyalarının zaruri ihtiyaç nedeniyle yapıldığı göz önüne alınırsa, bu sürecin ivedilikle ilerlemesi gerekmez mi? Daha hızlı sonuç almak için tedbirler alınamaz mı?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22