'Belediyelerin imkanı var'

Vatan Partisi (VP) İskenderun Belediye Başkanı adayı Beşir Baysoy, seçim çalışmalarını kentte yaptığı esnaf ziyaretiyle sürdürdü.

SİYASET 27.02.2019 10:54:12 0

Akın Bodur/İskenderun

Esnafın sorunlarını dinleyen Baysoy, “Üretmeden tüketmeyi hedefleyen siyasi projeler en sonunda karaya oturur” değerlendirmesini yaptı.
İskenderun´un 40 yıllık yönetimini bildiğini ifade eden VP İskenderun Belediye Başkan adayı Baysoy, 'Bu yönetimler, 40 yıldır bu kenti yönetiyor. Kenti yaşanmaz hale getirdiler ama halen ´biz çözeriz´ lafı ediyorlar. CHP 22 yıl, Mete Aslan 15 yıl yönetmiştir, son 5 yıldır AKP yönetmekte. Peki bu kentin bu hale gelmesinden bu siyasi partiler sorumlu değil midir? Bu kentin her şeyinden 40 yıldır sorumlular, halen ´en iyisini ben yaparım´ diyorlar. Peki neden yapmadınız?' dedi.
İskenderun´da esnafın sıkıntılı olduğunu, kentte yatırımların durduğunu ve bir köyü andırdığını ifade eden VP adayı açıklamasını şölme sürdürdü: 'Tütün satan esnafımızı dolaşıyoruz, hükümet tütün ekmeyi yasaklamış; tütün satanlara ağır cezalar getirmekte. Esnafın kira verecek, vergi ödeyecek, evine ekmek götürecek hali kalmamış. Bunları esnaf anlatıyor. İskenderun´un ana caddelerinde dükkanlar terk edilmiş, birçok yerde kiralık yazısı var. Kapatmayan esnaf da borçlarını ödemek, elindeki malı satmak için açık tutmakta. Hükümetin esnafın bu krizden çıkışına ilişkin bir programı yok. Biz, parti olarak hem üreteceğiz, hem tüketeceğiz, diyoruz. Kahve köşelerinde kağıt oynamak zorunda kalan emeklileri, çocuklarının işsiz olduğunu söyleyen kadınlarıı, işsiz kalan gençlerie partinin projelerini anlatıyor ve nasıl çözüm üreteceğimizi ifade ediyoruz. Sistem partileri gibi palavra atmıyoruz. Belediyelerin yaşlıların sorunlarını çözecek, kahve köşelerinde kalan gençlere iş olanağı yaratacak imkanı var. Esnafımızın siftahsız dükkanın kapatmasını çözüm üretecek projelerimiz var. Önemli olan merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin rant için değil, halkçı bir belediye ile yönetilmesidir.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04