Belediyelere 7 ilke talimatı

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarının katılımıyla yaptığı ve yerel yönetim stratejisinin belirlendiği çalıştayda, belediyelerin uygulaması gereken 7 maddelik ilçeleri açıkladı.

SİYASET 29.07.2019 11:10:49 0
Belediyelere 7 ilke talimatı

İskenderun/SES

CHP´nin düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de katıldı.
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri de bulunduğu Afyonkarahisar´ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 11´i büyükşehir olmak üzere 252 belediye başkanı katıldı.

'Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapın'
Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarının uymasını istediği ´Yerel Yönetimlerde Temel İlkelerimiz´ başlığı altında sıralanan 7 ilkenin yer aldığı çerçeveyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´na verdi. İmamoğlu, çerçeveyi belediyeye asacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu´nun belediye başkanları için sıraladığı 7 ilke ise şu şekilde: 'Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibariyle ötekileştirmeyiniz. Tüm vatandaşları kucaklayınız; Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil, halk için üretiniz. Sizi, bulunduğunuz makama taşıyanın belde halkı olduğunu asla unutmayınız; Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Yatırımlarınızda bu mahallelere öncelik veriniz. Hizmet programınızda özellikle engelli-dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyunuz. Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyiniz. Yani halkçılığın temel ilkelerinden olan “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” anlayışına uygun davranınız. Harcamalarınızı, yatırımlarınızı mali disiplin içerisinde planlayınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz. Bütçe kullanımlarınızla ilgili olarak belli aralıklarla belde sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendiriniz. Bu aynı zamanda ´israfla mücadele´ demektir. Hiç kimse unutmasın ´kul hakkı´ halkçılığın temel ilkelerinden biridir. Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan ´işi ehline verme´ kuralını, her atamada göz önünde bulundurunuz. Kamu yararına uygun olması şartıyla sizden önce başlatılmış projeleri sürdürünüz. Belediyeyi ´adaletle´ yönetiniz. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savununuz ve gereğini yapınız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyunuz, kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayınız. Böylece size oy vermeyenlerin dahi size saygı duymasını sağlarsınız.'
Çalıştayda, partisinin tüm politikalarında insani değerleri savunduklarını ifade eden kılıçzdaroğlu, belediye başkanlarına seslendii konuşmasında, 'Bize CHP sağa kayıyor diyorlar. Biz tüm politikalarımızda insani değerleri savunuyoruz. Fakir fukaranın yaşam düzeyini yükseltmek temel politikamız. Bu sağcılık değil. Bu insanlığı savunmak. En solcu davranış budur' dedi.

Çalıtayda neler görüşüldü?
Afyonkarahisar´da düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı´na ilişkin değerlendirmede bulunan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, partisi CHP´nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yapılan çalıştaya, Türkiye genelindeki CHP´li belediye başkanlarının katıldığını belirtti. Çalıştayda, ekonomik engellerin aşılması ile ilgili planlamaların yapılıp, ortak sorunların ve konuların belirlenerek icraatların görüşüldüğünü belirten belediye başkanı Güzel, 'Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı´nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile birlikte yer aldık. Verimli bir çalıştaydı. Aydınlık geleceğimiz ancak ve ancak birlik beraberliğimiz ve CHP iktidarı ile mümkündür' açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00