Battı Çıktı´ya çevre düzenlemesi

Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında 2017 temmuz ayında ilk fore kazıkları çakılarak altyapı tesisleriyle ilgili keşif kazısı birlikte başlatılan Battı Çıktı Projesi, çevre düzenlemesinin ardından altgeçit ulaşıma açıl

GÜNCEL 17.09.2018 10:49:49 0
Battı Çıktı´ya çevre düzenlemesi

Nesrin Geyik/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi4nden yapılan yazılı açıklamada da 1.700 metre uzunluğundaki battı-çıktı projesi kapsamında asfaltlamada son aşamaya gelindiği belirtildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin il genelinde başlattığı ulaşım seferberliği kapsamında İskenderun Battı Çıktı Projesinin bulunduğu bölgenin servis yollarında son aşama asfalt çalışmalarına başlandı. Servis yollarında asfalt ve kavşaklarda çevre düzenlemesi çalışması eş zamanlı yürütülen proje çalışmalarını inceleyerek proje hakkında bilgiler veren HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, yapılan dev projeler sayesinde İskenderun Adliye kavşağı ile Pac Meydanı mevkiindeki iki önemli ulaşım sorununun çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Çalışma süresince İskenderun halkının gösterdiği sabır ve anlayışa teşekkür eden Beydilli, proje güzergâhı üzerinde kullanılacak olan iki yönlü servis yollarının asfalt çalışmalarının ve Battı-Çıktı Projesinin iç kısımlarında ise bordür parke çalışması ile çevre düzenlenmesinin tamamlanması ile yolun açılacağını ifade etti.
Hatırlanacağı gibi projenin bir yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedeflenmişti. 3 bin 200 kazıkla zemin güçlendirilmesi yapılan projesinde Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, tek problemini ise ‘yumuşak zemin´in oluşturduğunu açıklamıştı. Kent trafiğine ilişkin etkisini ise Savaş, araç trafiğinin yüzde 30´luk kısmının Adliye-Pac-tayfur Sökmen kavşaklarını kullanarak transit geçiş yaptığını, kavşak düzenlemesinin bu yüzde 30´luk külfeti kent trafiğinin içinden düşüreceğini belirtmişti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00