Başarı desteklenmeli

Harvard Üniversitesi´nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk, M.I.T. (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ve Harvard Üniversitesi´nde aynı anda proje yürüten tek isim olan bilim kadını Dr. Canan Dağdeviren, başarının bireysel gayret

27.11.2017 11:38:23 0
Başarı desteklenmeli

 

Giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren, Adana´da Çukurova Üniversitesi´nden sonra İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE´nin konuğu oldu. Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda Üç Organda Sindirim başlıklı konferans, yoğun ilgi nedeniyle ses ve görüntünün eş zamanlı aktarıldığı üst salondan da takip edildi.
İSTE Merkez Kampüsü´nde kendi adına bir fidan da diken Dr. Dağdeviren, İSTE konferansında medikal tıp ve biyoloji alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Dağdeviren, başarının bireysel gayretin yanında grup çalışmasıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Başarıya giden yolda tıp doktorlarından bilgisayar mühendislerine, fizik, kimya, biyoloji, matematik uzmanlarından hukukçulara kadar birçok meslek dalından faydalandığını kaydeden Dr. Dağdeviren, “Genç arkadaşlarla buluşmak, onlarla teknolojiyi konuşmak ve bilimsel çalışmalar hakkında diyaloglar kurmak beni umutlandırıyor. Hayaller insanın geleceğini belirler. Büyükbabamı 28 yaşında kalp rahatsızlığından dolayı kaybetmişiz. Bunu çocukken öğrendim, o günden sonra ‘bu hastalığa çare olabilecek şeyler yapacağım´ diyerek kendime söz verdim ve hayallerimin peşinden giderek buralara kadar geldim. Bu süreçte zorluklar yaşadım ancak hayallerim azmimi her zaman diri tuttu. Şimdi ülkemi bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Başarı desteklenmeli

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49