Baro başkanları Ankara´ya sokulmadı

Aralarında Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez´in de bulunduğu Baro başkanlarının yürüyüşü Ankara girişinde durduruldu.

TÜRKIYE 22.06.2020 17:16:49 0
Baro başkanları Ankara´ya sokulmadı

AKP ve MHP´nin Avukatlık Kanunu´nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanları ve avukatlar, Ankara´ya sokulmadı.

Eskişehir Yolu üzerinde durdurulan baro başkanlarına, polis “Valilik izni yok” dedi. Baro başkanları ise yürüyüşe devam edeceklerini ve ardından Anıtkabir´e gideceklerini söyledi. Bunun üzerine yürüyüşe geçen grup ve polis arasında arbede yaşandı.

Ankara´da yaşananlar gelişmeler Hatay Barosu yönetimi tarafından da kınandı. Baroların yapısının değiştirilmesine ilişkin girişimlerin vazgeçilmesine ilişkin girişimlerden sonuç alınamaması üzerine Ankara´ya yüründüğü hatırlatılan açıklamada ‘başkanlarımızın yanındayız´ mesajı verildi. Oturma eylemi de gerçekleştirilen Hatay Barosu yönetim kurulunun basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Baro Başkanlarının, baroların yapısını değiştiren ve baroları etkisizleştirmeye yönelik yasa teklifinin geri çekilmesi için bulundukları illerden başkent Ankara´ya başlatmış oldukları yürüyüşün 4. Gününde güvenlik güçlerince Ankara´ya girişlerine izin verilmemektedir. Yürüyüşün üç günü hiçbir sıkıntı yaşanmamasına rağmen, başkanlarımızın yürüdükleri güzergahta halkın desteğini alarak yaptıkları yürüyüş maalesef Ankara´da engellenmiştir. Baro başkanlarının dahi başkente girişine izin vermeyen, en demokratik eyleme dahi tahammül etmeyen bir iktidar, yürüyüşün ne kadar haklı bir talep içerdiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Avukatlık kanunu barolara, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü koruma ve geliştirme görevi vermiştir. Barolar, yasadan kaynaklı olarak kendilerine verilen görevi en iyi bir şekilde yerine getirmek arzusu içinde olmuşlardır. Bundan sonra da bu konudaki ısrarını ve haklı taleplerini dile getirmekten asla vazgeçmeyeceklerdir. İnsan Haklarını ve Hukukun Üstünlüğünü her yerde ve her platformda sonuna savunacağımızı, halkımızın hak arama mücadelesinin yanında olacağımızı, savunmaya yönelen her türlü müdahaleye karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz. Baro başkanlarının başkent Ankara´ya alınmamalarını, fiili olarak şiddete maruz bırakılmalarını kınıyoruz. Başkanlarımızın yanındayız.”

/resimler/2020-6/23/1018501679482.jpg


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49