Balıkçı barınağında dip temizliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası´ kapsamında Samandağ´daki Çevlik Balıkçı Barınağı´nda dip temizliği yaptı.

GÜNCEL 14.06.2022 14:45:45 0
Balıkçı barınağında dip temizliği

Samandağ/SES

Deniz kirliliği için farkındalık yaratılması, sürdürülebilir çevre temizliği bilincinin oluşması ve yaygınlaşması için yapılan temizlikte HBB ekiplerine İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri, Keldağ Dalış Merkezi üyeleri ile çevre gönüllüleri de destek verdi. Ekiplerin yaptığı dip temizliğinde denizden plastik, metal, cam gibi atıklar çıkardı.
Temizlik sırasında Samandağ´daki Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Mağaracık Anaokulu öğrencilerine toplanan atıklar hakkında bilgi verildi; denizlere atılan atıkların canlılara verdiği zararlar anlatıldı.
HBB Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürü Seycan Mübarek Şahutoğlu, amaçlarının farkındalık yaratmak ve bilinç aşılamak olduğunu belirtti. HBB´den yapılan açıklamaya göre, Şahutoğlu, “Kıyılarda 80 personel ile temizlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda denizlerde oluşan kirliliğin boyutunu gözler önüne serdik. Öğrencilerin burada olması ve temizliğe katılması bugünü daha da değerli kıldı. Denizden plastik, metal, cam gibi eşyaları çıkaran ekipler, farkındalık yaratmak amacıyla tüm vatandaşları çevreyi korumaya, temiz ve düzenli tutmaya davet ettik' ifadesine yer verildi. Açıklamaya göre, temizlik sonrası öğrencilere 'Geleceğimi koru' yazılı tişört hediye edildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88